Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Svrha i cilj Poziva je ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19 i potresa 22. ožujka 2020. godine psihosocijalnim osnaživanjem te podizanjem kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Rok za prijavu na Poziv je 20 dana, zaključno s 11. svibnja 2020. godine.

Ministarstvo hrvatskih branitelja 4. svibnja 2020. godine donijelo je odluku o izmjeni točke VI. i XIII. Javnog poziva za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (KLASA: 007-01/20-01/66, URBROJ: 522-07/2-1-20-2, od 21. travnja 2020. godine) na način da se briše dio koji se odnosi na dostavu dokaza o uspostavljenom partnerstvu s Crvenim križem ukoliko udruga prijavljuje aktivnosti koje podliježu mjerama i preporukama za suzbijanje širenja epidemije bolesti COVID-19 Stožera civilne zaštite RH (aktivnosti pružanja pomoći u  nabavci hrane, lijekova i drugih potrepština). Ostale točke Javnog poziva ostaju nepromijenjene.

Izmijenjeni tekst Javnog poziva dostupan je u dokumentima pod nazivom "Tekst Javnog poziva".