Arhiva

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2021. godini
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2022
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2023.
Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu u 2021. godini.
S ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu. Navedeni Javni poziv otvoren je u razdoblju od 15. ožujka 2021. godine do 14. svibnja 2021. godine.
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2022.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2023./2024.
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2023./2024.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2023./2024. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
Navedeni Javni poziv otvoren je u razdoblju od 12. svibnja do 10. srpnja 2023. godine.
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2021. godini.
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini. Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 15. ožujka 2021. godine do 14. travnja 2021. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2022./2023.
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2022./2023.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2022./2023. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 24. svibnja do 22. srpnja 2022. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2023.
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu u 2021. godini.
S namjerom očuvanja sjećanja na ljude i događaje iz Domovinskog rata kroz gradnju objekata memorijalnog karaktera, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini. Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 15. veljače 2021. godine do 16. travnja 2021. godine.

Dokumenti

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2022.
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2022. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 9. svibnja do 7. lipnja 2022. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2023.
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2021. godini.
Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2022. godini
Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2023. godini
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i sradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2021. godini
Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2023. godini
Javni poziv za dodjelu potpora za održavanje poslovanja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za održavanje poslovanja.
 
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 11. ožujka do 9. travnja 2021. godine.
 
 
Javni poziv za podnošenje prijava radi imenovanja liječničkih vijeća u postupcima ostvarivanja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te prava civilnih stradalnika iz Domovinskog rata
Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini
S ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu, sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje dotiska ili otkupa prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini.
Navedeni Javni poziv otvoren je u razdoblju od 13. ožujka do 11. svibnja 2023. godine.
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2021. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2021. godini.

Zahtjevi se zaprimaju od 1. srpnja do 30. srpnja 2021. godine.
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2022. godini
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u 2022. godini
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023.
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je drugi Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 7. ožujka do 5. travnja 2023. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021.
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 17. svibnja do 15. lipnja 2021. godine.
Javni poziva za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2022. godini
Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini na području Republike Hrvatske.

Javni poziv za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu u 2023. godini
S namjerom očuvanja sjećanja na ljude i događaje iz Domovinskog rata kroz gradnju objekata memorijalnog karaktera, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini.
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 14. veljače 2023. godine do 14. travnja 2023. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2021.
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2021. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 17. svibnja do 15. lipnja 2021. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u 2023. godini
Javni poziv za izbor referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2019./2020. godini
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za izbor referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2019./2020. godini, vezano uz provedbu mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji namijenjenih zadrugama hrvatskih branitelja koji je otvoren od 16. listopada do 14. studenoga 2019. godine.
 
Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu u 2022. godini.a kategorija
S ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu.
Navedeni Javni poziv otvoren je u razdoblju od 28. siječnja do 28. ožujka 2022. godine.
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2023. godini
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2020. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Zahtjevi se zaprimaju od 8. lipnja do 7. srpnja 2020. godine.
Javni poziv za izbor referalnih centara za braniteljske zadruge u 2022./2023. godini
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za izbor referalnih centara za braniteljske zadruge u 2022./2023. godini, vezano uz provedbu mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji namijenjenih braniteljskim zadrugama, koji je otvoren od 27. siječnja do 25. veljače 2022. godine.
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti udruga sudionika i stradalnika Drugoga svjetskog rata u 2023. godini
Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2021.

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora radu braniteljskih zadruga u 2021. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 21. travnja do 20. svibnja 2021. godine.

 

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrjednosti Domovinskog rata u 2023. godini
Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2020. godini koji će biti otvoren od 27. svibnja do 25. lipnja 2020. godine.Obavijest od 29. svibnja 2020. godine o izmjeni teksta Javnog poziva za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti objavljenog 27. svibnja 2020. godine.
 
 1. U tekstu Javnog poziva, dijelu točke II. koja propisuje prihvatljive podnositelje – zadruge hrvatskih branitelja, mijenja se podtočka 2. redni broj 3. i glasi: „zadruga koja u potpunosti ima ispunjene ugovorne obveze te opravdan namjenski utrošak svake realizirane novčane potpore koju joj je dodijelilo Ministarstvo odnosno koje su joj dodijeljene temeljem zajedničke suradnje Ministarstva i drugih institucija“
 
 1. U ostalim dijelovima Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti ostaje neizmijenjen.
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2022. godini
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2022. godini. Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 19. siječnja do 18. veljače 2022. godine.
Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2022. godini
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini.
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 16. siječnja do 14. veljače 2023. godine.
Javni poziv za sufinanciranje obrazovanja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja  u 2021. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 15. travnja do 14. svibnja 2021. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2022.
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja  u 2022. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2023
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2018. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama, a kao oblik pružanja razvojne suradnje i humanitarne pomoći inozemstvu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2018. godini.

Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 15. listopada do 13. studenoga 2018. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2021./2022.
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2021./2022.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2020./2021.za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
 
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 11. svibnja do 9. srpnja 2021. godine.
 
Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2022. godini
Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2023. godini
Javni poziv za izbor Referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2016. i 2017. godini

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo branitelja objavilo je:
 
 • Javni poziv za izbor Referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2016. i 2017. godini. 

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 11. listopada do 9. studenoga 2016. godine.
 
Tekst javnog poziva, kao i pripadajući popratni obrasci i prilozi, dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva branitelja branitelji.gov.hr, u Ministarstvu branitelja, Područnim jedinicama Ministarstva branitelja i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima iz Domovinskog rata.
Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2022. godini na području Republike Hrvatske.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 10. ožujka do 8. travnja 2022. godine.

Javni poziv za podnošenje prijava radi imenovanja predsjednika i članova Povjerenstva za reviziju ocjene radne sposobnosti
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini
Javni poziv svim zaštićenim najmoprimcima, zaštićenim podstanarima i predmijevanim najmoprimcima koji su članovi obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata i nisu stambeno zbrinuti
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta „Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata"
U cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja, objavljuje se ovaj Javni poziv.

Potpore za samozapošljavanje po ovom Pozivu sufinancirane su sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Tematskog cilja „Promicanje održivog i kvalitetnog zapošljavanja i podrška mobilnosti radne snage“, Investicijskog prioriteta 8.i. „Pristup zapošljavanju za osobe koje traže posao i neaktivne osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene i osobe daleko od tržišta rada, kao i provedbom lokalnih inicijativa za zapošljavanje i potpore za mobilnost radne snage“ te Specifičnog cilja 8.i.2. „Povećanje održivog samozapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice žena“.
 
Novčana potpora iznosi najviše do 80.000,00 kuna, uključujući i iznos od 80.000,00 kuna.

Poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

 
 • VAŽNO - Molimo Vas da prilikom slanja prijave obratite pažnju je li Poslovni plan s troškovnikom potpisan jer u sklopu upotpunjavanja dokumentacije prilikom administrativne provjere nije moguće dostaviti Poslovni plan i Troškovnik te će Vaš zahtjev biti odbijen.
 
 • VAŽNO - Izmjena obrasca Izjave o korištenju potpora male vrijednosti (obrazac 4), obrasca Izjave o prihvaćanju posljedica ovrhe (obrazac 6), Vodiča za prijavu na Javni poziv i pravdanje namjenskog utroška sredstava te Javnog poziva

 
Dana 6. veljače 2020. godine Ministarstvo hrvatskih branitelja izmijenilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata'' na način da se na stranici 11., u bilješci 13. brišu sljedeće riječi „u 2019. godini“.
 
Obrazac Izjave o korištenju potpora male vrijednosti (obrazac 4) izmijenjen je na način da se rečenica „Molimo unijeti informacije o ostvarenim potporama male vrijednosti (uključujući 2017., 2018. te razdoblje do podnošenja zahtjeva u 2019. godini) od strane drugih davatelja potpora“ mijenja u „Molimo unijeti informacije o ostvarenim potporama male vrijednosti (u tekućoj fiskalnoj godini te tijekom prethodne dvije fiskalne godine) od strane drugih davatelja potpora“. Ujedno, godine u tablicama izmijenjene su na sljedeći način: „U 2017. godini“ izmijenjeno je u „U drugoj godini koja prethodi tekućoj fiskalnoj godini“; „U 2018. godini“ izmijenjeno je u „U prvoj godini koja prethodi tekućoj fiskalnoj godini“, „U 2019. godini“ izmijenjeno je u „U tekućoj fiskalnoj godini“.
 
Obrazac Izjave o prihvaćanju posljedica ovrhe (obrazac 6) izmijenjen je na način da se iz prvog odlomka briše: „potvrđujem da moj osobni bankovni račun nije u blokadi, potvrđujem da nemam otvoren zaštićeni račun“.
 
Vodič za prijavu na Javni poziv i pravdanje namjenskog utroška sredstava ažuriran je na način da se na stranici 10. dodaje sljedeći tekst pod novom točkom: „Iznosi pojedinih troškova u Troškovniku ne smiju se previše razlikovati od iznosa navedenih u Izvješću o namjenskom utrošku sredstava. Ukoliko postoji vidljivo odstupanje u cijeni nekog troška, veće od 15%, a koje utječe na moguće pravdanje potpore, isto se može uvažiti samo uz argumentirano pisano obrazloženje stranke zašto je došlo do vidljive promjene iznosa.“
 
Izmijenjeni tekst Javnog poziva, Vodiča, kao i obrasce moguće je preuzeti pod dokumentacijom Javnog poziva.

Svi zahtjevi za dodjelom potpora za samozapošljavanje koji uključuju prethodnu inačicu obrasca 6 uzet će se u obzir te navedeno neće utjecati na postupak ocjenjivanja i odabira.
 
 • VAŽNO - Ministarstvo hrvatskih branitelja donijelo je, 23. ožujka 2020., Izmjene i dopune Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata''
 
 • VAŽNO - Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je dana 1. lipnja 2020. godine službenu obavijest kojom rokovi u Javnom pozivu počinju ponovno teći prvog sljedećeg dana, odnosno 2. lipnja 2020. godine.
 
 • VAŽNO - Ministarstvo hrvatskih branitelja donijelo je 1. srpnja 2020. godine Dopune Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata''.
 
 • VAŽNO - Dana 28. prosinca 2020. godne Ministarstvo hrvatskih branitelja donijelo je Izmjenu Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata''.
 
 • VAŽNO - Dana 26. ožujka 2021. godine Ministarstvo hrvatskih branitelja donijelo je Odluku o obustavi Javnog poziva za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata''.
Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini na području Republike Hrvatske.
 
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 25. siječnja do 23. veljače 2021. godine.

Dokumenti:

 

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2020./2021.
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2020./2021.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2020./2021.za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Javni poziv otvoren je od 11. svibnja do 9. srpnja 2020. godine.
 
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini
Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv otvoren je od 2. veljače do 4. ožujka 2021.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024., Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Kako bi udovoljila uvjetima natječaja, kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.


Pitanja vezana za javni poziv mogu se postavljati u roku 10 dana od dana objave Javnog poziva na e-adresi: prica@branitelji.hr .
Odgovori na pitanja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva u roku sedam dana od završetka roka za postavljanje pitanja. 

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv je otvoren od 2. veljače do 4. ožujka 2021.
Javni poziv za podnošenje prijava radi imenovanja predsjednika i članova Povjerenstva za reviziju ocjene invalidnosti 

Dokumenti

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti
Obavijest od 3. rujna 2018 godine o izmjeni teksta Javnog poziva za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti objavljenog 30. kolovoza 2018. godine.
 
 1. U tekstu Javnog poziva, dijelu točke X. koja propisuje prihvatljive i neprihvatljive troškove, iz podtočke 2. rednog broja 2. brišu se riječi „ gospodarskih vozila“ te sada glasi: „troškovi nabavke poljoprivredne mehanizacije i opreme (npr. motokultivator, priključci i ostala mehanizacija, oprema za: košnju, gnojidbu, sjetvu, sadnju, zaštitu bilja, berbu, žetvu, navodnjavanje, košnice za pčele, pčelarski pribor, plastenik i sl.)“
 2. U ostalim dijelovima Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti ostaje neizmijenjen
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2019. godini
Javni poziv otvoren je do 2. srpnja 2019. godine. 
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2019. godini
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Svrha i cilj Poziva je ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19 i potresa 22. ožujka 2020. godine psihosocijalnim osnaživanjem te podizanjem kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Rok za prijavu na Poziv je 20 dana, zaključno s 11. svibnja 2020. godine.

Ministarstvo hrvatskih branitelja 4. svibnja 2020. godine donijelo je odluku o izmjeni točke VI. i XIII. Javnog poziva za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (KLASA: 007-01/20-01/66, URBROJ: 522-07/2-1-20-2, od 21. travnja 2020. godine) na način da se briše dio koji se odnosi na dostavu dokaza o uspostavljenom partnerstvu s Crvenim križem ukoliko udruga prijavljuje aktivnosti koje podliježu mjerama i preporukama za suzbijanje širenja epidemije bolesti COVID-19 Stožera civilne zaštite RH (aktivnosti pružanja pomoći u  nabavci hrane, lijekova i drugih potrepština). Ostale točke Javnog poziva ostaju nepromijenjene.

Izmijenjeni tekst Javnog poziva dostupan je u dokumentima pod nazivom "Tekst Javnog poziva". 


 

Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama, a kao oblik pružanja razvojne suradnje i humanitarne pomoći inozemstvu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 19. listopada do 17. studenoga 2017. godine.
Javni poziv za iskaz interesa udruga iz Domovinskog rata za sudjelovanjem na specijaliziranim edukacijama u području pružanja psihosocijalne skrbi braniteljsko-stradalničkoj populaciji

Dokumenti

Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja u 2019. godini
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini
S ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz izgradnju, postavljanje ili uređenje spomen-obilježja u spomen  na ljude i događaje iz Domovinskog rata, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranju izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Javni poziv otvoren je od 6. ožujka do 5. svibnja 2020. godine.
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja
Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu te anketnom pozivu za iskaz interesa za prijevod prethodno tiskanih djela i objavu u elektroničkom obliku – pilot projekt
S ciljem očuvanja i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu te anketnom pozivu za iskaz interesa za prijevod prethodno tiskanih djela i objavu u elektroničkom obliku – pilot projekt.
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 12. srpnja do 15. rujna 2018. godine.
Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini
S ciljem očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranju prijevoda i objave u e-obliku prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020.

Javni poziv otvoren je od 6. ožujka do 5. svibnja 2020. godine.
Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2018. godini
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2018. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 12. srpnja do 10. kolovoza 2018. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu za 2020.
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.

Javni poziv otvoren je od 5. ožujka do 3. travnja 2020. godine.
Rezultati Javnog poziva za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015.

Na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015. godini (Klasa: 612-01/15-0001/1, Urbroj: 522-03/1-1-15-2 od 11. rujna 2015. godine), koji je bio objavljen 15. rujna 2015. godine i Odluke o provedbi Programa sufinanciranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu u 2015. godini (Klasa: 612-01/15-0001/1, Urbroj: 522-03/1-1-15-1 od 11. rujna 2015. godine) Ministarstvo objavljuje rezultate Javnog poziva.

Rbr.

Podnositelj

Naziv djela

Odobreni iznos

 1.  

Udruga za audiovizualno stvaralaštvo „ARTIZANA“

„Ivan Anđelić – Doktor – Slike iz života ratnika

 

100.000,00 kn

 1.  

FOTO MELLA, obrt za fotografske usluge

„Vukovarom obilježeni“

 

96.000,00 kn

 1.  

Udruga za promicanje umjetnosti i kulture „ARS SPIRITUS“

„Kad je Dunav prestao teći“

 

35.000,00 kn

Dokumenti

Javni poziv za izbor Referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2018. godini
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za izbor Referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2018. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 2. do. 31. srpnja 2018. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, objavljen je Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja u 2020. godini koji je biti otvoren od 2. ožujka do 31. ožujka 2020. godine.
Javni poziv za Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije
Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinaciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. godini na području Republike Hrvatske.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 19. veljače do 20. ožujka 2018. godine.

Dokumenti

Javni poziv za financiranje obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih uz Domovinski rat u 2020. godini
Predmet Poziva je prikupljanje pisanih prijava udruga koje se odnose na aktivnosti obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2020. godini.

Na Poziv se mogu prijaviti aktivnosti koje će se provoditi zaključno s 20. ožujkom 2021. godine


Rok za prijavu na Poziv je 30 dana od objave Poziva, zaključno s 20. ožujka 2020. godine. 
Rezultati Javnog poziva za Mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini
Na temelju provedenog Javnog poziva za Mjeru samozapošljavanja u 2016. godini (Klasa: 102-02/16-0003/4, Urbroj: 522-03/1-3-16-14 od 6. travnja 2016. godine), Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje listu odobrenih zahtjeva.

Dokumenti

Javni poziv za iskaz interesa udruga iz Domovinskog rata i braniteljsko socijalno-radnih zadruga za sudjelovanjem na specijaliziranim edukacijama u području pružanja psihosocijalne skrbi braniteljsko-stradalničkoj populaciji

Dokumenti

Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini
Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini na području Republike Hrvatske
Na temelju članka 39. i 74. Zakona o sustavu državne uprave (NN 150/11, 12/13, 93/16, 104/16), Državnog proračuna za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu (NN 119/16) te Odluke o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu (KLASA: 555-09/17-0001/1, URBROJ: 522-03/1-1-17-4 od 01. ožujka 2017. godine), Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom  sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske  u 2017. godini na području Republike Hrvatske.
Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj
Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.–2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv otvoren je od 4. veljače do 5. ožujka 2020.
Javni poziv za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja koji će biti otvoren u razdoblju od 30. svibnja do 28. lipnja 2018. godine.

Dokumenti

Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja
Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja.

Javni poziv bit će otvoren u razdoblju od 5. listopada do 19. listopada 2017. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji će biti otvoren u razdoblju od 30. svibnja do 28. lipnja 2018. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji će biti otvoren u razdoblju od 30. svibnja do 28. lipnja 2018. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja
Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja otvoren je od 30. siječnja do 28. veljače 2020. godine.
Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2018./2019. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2018./2019., Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2018./2019. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu  nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 7. svibnja do 5. srpnja 2018. godine.
Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje
Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini na području Republike Hrvatske.

Javni poziv otvoren je od 23. siječnja do 21. veljače 2020. godine.

Dokumenti

Rezultati Javnog poziva za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini
Na temelju provedenog Javnog poziva za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini (Klasa: 102-02/16-0003/4, Urbroj: 522-03/1-3-16-12 od 6. travnja 2016. godine), Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje listu odobrenih zahtjeva.

 

Dokumenti

Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama, a kao oblik pružanja razvojne suradnje i humanitarne pomoći inozemstvu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 19. listopada do 17. studenoga 2017. godine. 
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini na području Republike Hrvatske
U znak trajnog sjećanja na sve pobjede u Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, s ciljem zaštite temeljnih vrijednosti i digniteta Domovinskog rata, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini, a kroz financijsku potporu izgradnji, postavljanju ili uređenju spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 24. travnja do 7. lipnja 2017. godine.
Javni poziv za iskaz interesa udruga iz Domovinskog rata i braniteljsko socijalno-radnih zadruga za sudjelovanjem na specijaliziranim edukacijama u području pružanja psihosocijalne skrbi braniteljsko-stradalničkoj populaciji
Javni poziv je otvoren do 11. svibnja 2018. godine.

Dokumenti

Javni poziv za podnošenje prijava radi imenovanja za člana odnosno zamjenika člana Povjerenstva za žrtve seksualnog nasilja
Javni poziv otvoren je od 2. listopada do 17. listopada 2019. godine. 

Dokumenti

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu
U znak trajnog sjećanja na sve pobjede u Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, s ciljem zaštite temeljnih vrijednosti i digniteta Domovinskog rata, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini, a kroz financijsku potporu izgradnji, postavljanju ili uređenju spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Javni poziv je otvoren u razdoblju od 25. rujna do 7. studenoga 2017. godine. 
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. godini
Javni poziv otvoren je od 27. ožujka 2018. godine do 25. svibnja 2018. godine. 

 
Javni poziv za podnošenje prijava radi imenovanja za člana odnosno zamjenika člana Povjerenstva za žrtve seksualnog nasilja
Javni poziv otvoren je od 26. kolovoza do 10. rujna 2019. godine. 

Dokumenti

Javni poziv za sufinanciranje troškova pripremnih tečajeva u akademskoj godini 2016./2017.
Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu u 2018. godini
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. godini.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 23. travnja do 22. svibnja 2018. godine.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za upis na studijske programe u akademskoj godini 2019./2020.
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2019./2020., Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2019./2020. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 10. svibnja do 8. srpnja 2019. godine.
Rezultati Javnog poziva za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini
Na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini (Klasa: 612-01/16-0001/1, Urbroj: 522-03/1-1-16-2  od 19. travnja 2016. godine), koji je bio objavljen 01. lipnja 2016. godine i Odluke o provedbi Programa sufinanciranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu u 2016. godini (Klasa: 612-01/16-0001/1, Urbroj: 522-03/1-1-16-1 od 19. travnja 2015. godine) Ministarstvo objavljuje rezultate Javnog poziva:
 
Rbr. PODNOSITELJ ZAHTJEVA NAZIV DJELA ODOBRENI IZNOS
1. "ISTRA FILM" studio za film i dizajn Dokumentarni film
"Ugriz risa"
60.000,00 kn 
2. BRC d.o.o. Dokumentarni film
"67 bojna vojna policija"
30.000,00 kn  
3. Umjetnička organizacija "MISSART" Dugometražni igrani film i serija
"Šesti autobus"
57.500,00 kn 
4. KAOS d.o.o. Dokumentarni film
"BEZ NACRTA - neobična oružja Domovinskog rata"
58.980,00 kn 
5. AMATERSKI VIDEO-FOTO KLUB DELNICE Dokumentarni film
"Goranski Risovi"
29.020,00 kn  
6. UDRUGA ZA FILMSKO I SCENSKO STVARALAŠTVO "ODJEL ZA VIZIJE PRODUKCIJA" Dokumentarni film
"Krunica od maslinove koštice"
70.000,00 kn 
7. KALEIDOSKOP SAMOBOR  d.o.o. Dokumentarni film
"151. samoborska brigada"
39.500,00 kn  
8. STUDIO DIM  d.o.o. Dokumentarni film
"14 prepreka"
50.000,00 kn  
9. STARA LENDAVA  d.o.o. Dokumentarni film
"Zločin za koji nitko nije odgovarao"
5.000,00 kn  
 
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini
Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini
S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 3. travnja do 8. svibnja 2017. godine.
Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2019. godini

Svrha i cilj Poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti udruga na obilježavanju obljetnica vezanih za Domovinski rat, na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje od 2019.-2021. godine.


Rok za prijavu je od 19. ožujka do 17. travnja 2019. godine. 

Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Javni poziv je otvoren u razdoblju od 15. rujna do 29. rujna 2017. godine.
Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu
Javni poziv za prijem 85 kandidata-honorarnih stručnih suradnika za rad u županijskim centrima za psihosocijalnu pomoć
Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu
Rezultati drugog Javnog poziva za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini
Na temelju provedenog drugog Javnog poziva za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja u 2016. godini (Klasa: 102-02/16-0003/4, Urbroj: 522-03/1-3-16-55 od 30. kolovoza 2016. godine), Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje listu odobrenih zahtjeva:
 
R.br. Naziv zadruge Mjesto Ukupan broj ostvarenih bodova
1. Braniteljska zadruga LEGIO QUARTA za turizam i usluge Split 112,20
2. Braniteljska zadruga KRIŽ 92 za poljoprivredu i poslovne usluge Bibinje 109,00
3. Braniteljska zadruga ČELINKA za poljoprivredu i usluge Vukšić, Benkovac 108,60
4. Braniteljska socijalno-radna zadruga BEEMELLIS za proizvodnju i usluge Kuševac, Đakovo 107,20
5. Braniteljska socijalno-radna zadruga NOVA GRADIŠKA Nova Gradiška 101,40
 
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj
Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.– 2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Javni poziv otvoren je od 27. veljače do 29. ožujka 2019. godine.
Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti.

Javni poziv je otvoren u razdoblju od 15. rujna do 29. rujna 2017. godine.
Javni poziv za iskaz interesa udruga iz Domovinskog rata i braniteljsko socijalno-radnih zadruga za sudjelovanjem na specijaliziranim edukacijama u području pružanja psihosocijalne skrbi braniteljsko–stradalničkoj populaciji,
Javni poziv odnosi se na EU projekt ''Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata – Faza 1", koji Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi u okviru operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."

Dokumenti

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu
Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini na području Republike Hrvatske.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 30. siječnja do 28. veljače 2019. godine.
Rezultati Javnog poziva za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini
Na temelju provedenog Javnog poziva za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti u 2016. godini (Klasa: 102-02/16-0003/4, Urbroj: 522-03/1-3-16-16 od 6. travnja 2016. godine), Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje listu odobrenih zahtjeva:
 
 
r.br. Naziv djelatnosti Vlasnik/ odgovorna osoba Mjesto Broj osoba za koje ostvaren poticaj
1. MOJA KOŠNICA j.d.o.o. Maja Breulj Đakovo 1
2. GLANC obrt za čišćenje i prijevoz Katica Horvatić Karlovac 1
3. Braniteljska zadruga ĐURDAN FASADA Željko Fadljević Đurđenovac 2
4. FI obrt za ugostiteljstvo Igor Fonović Pazin 1
5. MTM j.d.o.o. Marin Zagorščak Trnovec 1
6. OMEGA IT d.o.o. Vedran Dvornik Bjelovar 1
7. LIGHT ELECTRIC d.o.o. Dušan Krndija Čavle 1
 
Javni poziv za iskaz interesa udruga iz Domovinskog rata i braniteljsko socijalno radnih zadruga
Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini na području Republike Hrvatske.
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 4. rujna do 3. listopada 2017. godine.
Tekst javnog poziva, kao i pripadajući popratni obrazac, dostupni su na ovoj internetskoj stranici te u Ministarstvu hrvatskih branitelja.
Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
Rezultati Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini na području Republike Hrvatske
Na temelju Odluke o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu (Klasa: 555-09/16-0002/1,Urbroj: 522-03/1-1-16-1 od 12. travnja 2016. godine) i provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini na području Republike Hrvatske (Klasa: 555-09/16-0002/1, Urbroj: 522-03/1-1-16-2 od 14. travnja 2016. godine) objavljenog 14. travnja 2016. godine, Ministarstvo objavljuje rezultate Javnog poziva:
 
PROJEKT RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM
  Podnositelj zahtjeva Objekt Prilagodba  ODOBRENI IZNOS
1. Općina Velika Pisanica  Dom zdravlja izgradnja pristupne rampe na ulazu 20.000,00 kn
2. Grad Pleternica (budući) Centar druga
(zgrada društvene namjene koja je trenutno u rekonstrukciji)
izgradnja pristupne rampe na ulazu i prilagodba sanitarnog čvora za OSI 150.000,00 kn
3. Bjelovarsko - bilogorska županija Daruvarske toplice-specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, smještajni objekt Hotel Termal nabava i ugradnja dizala (2 kom.) za ulaz u vodu OSI na unutarnjem i vanjskom bazenu 72.700,00 kn
Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI "Suvenir Arbor" izgradnja dva parkirališna mjesta i prilagodba sanitarnog čvora 100.000,00 kn
4. Varaždinska županija Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Hidroterapija Terme i objekt Minerva nabava i postavljanje prijenosnog dizala za ulaz u terapijski Bazen 5 OSI, nabava i montaža automatskih vrata za prilagodbu 2 ulaza (u garderobu Hidroterapije Terme i dvoranu za medicinsku gimnastiku u Minervi) 63.220,00 kn
5. Grad Vodice gradska plaža Srima rampa za ulaz u vodu osoba s invaliditetom 50.000,00 kn
6. Grad Pazin OŠ Vladimira Nazora Pazin - Matična škola Pazin prilagodba sanitarnog čvora na 1. katu (u okviru projekta rekonstrukcije sanitarne vertikale, 2.faza) 100.000,00 kn
7. Krapinsko -zagorska županija OŠ Pavla Štoosa izgradnja pristupne (kose) rampe na ulazu 50.000,00 kn
8. Grad Sisak poslovna zgrada (poslovni prostor I - lokal i 3 prostorije) izgradnja pristupne rampe na ulazu i prilagodba sanitarnog čvora OSI 72.250,00 kn
9. Grad Garešnica javna i poslovna zgrada izgradnja pristupne rampe na ulazu 35.000,00 kn
zgrada gradske uprave izgradnja pristupne rampe na ulazu, uređenje parkirališnog mjesta za OSI, uređenje kolnog i pješačkog pristupa zgradi 50.000,00 kn
10. Grad Vis gradsko kupalište (plaža) rampa za ulaz u vodu osoba s invaliditetom 50.000,00 kn
11. Grad Duga Resa Dom zdravlja Duga Resa izgradnja pristupne rampe na ulazu 50.000,00 kn
12. Općina Križ Dom kulture Josip Badalić prilagodba (bočnog) ulaza izgradnjom pristupne rampe, prilagodba sanitarnog čvora OSI, postavljanje taktilne crte vođenja 27.391,50 kn
13. Općina Rovišće Društveni dom Rovišće izgradnja pristupne rampe na ulazu i uređenje izmještenog šaltera za rad s OSI 30.000,00 kn
14. Grad Slatina  zgrada Starog kotara - Zavičajni muzej Slatina ugradnja dizala za OSI 100.000,00 kn
15. Općina Špišić Bukovica zgrada Općine izgradnja pristupne rampe na ulazu 30.000,00 kn
 Društveni dom izgradnja pristupne rampe na ulazu 16.000,00 kn
16. Grad Karlovac zgrada gradske uprave prilagodba sanitarnog čvora OSI 50.000,00 kn
17. Dubrovačko - neretvanska županija Osnovna škola Vladimira Nazora dogradnja dizala 210.000,00 kn
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2017./2018.
U svrhu sufinanciranja troškova, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2017./2018. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu zatočenih  ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.
Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Rezultati Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini
Na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2016. godini (KLASA: 564-01/16-0003/1, URBROJ: 522-03/1-1-16-3 od 12. travnja 2016. godine), koji je bio objavljen 18. travnja 2016. godine i Odluke o izgradnji, postavljanju ili uređenju spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu (KLASA: 564-01/16-0003/1, URBROJ: 522-03/1-1-16-1 od 12. travnja 2016. godine) Ministarstvo objavljuje rezultate Javnog poziva:
 
RBR. PODNOSITELJ ZAHTJEV ZA SUFINANCIRANJE NAZIV PROJEKTA MJESTO,
ŽUPANIJA
ODOBRENI IZNOS
1 Grad Bjelovar Javni natječaj za idejno rješenje Spomen-područje  "Barutana 1991" Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija 80.000,00
2 Grad Gospić Javni natječaj za idejno rješenje Spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u vojno redarstvenoj operaciji "Oluja" na Ljubovu Udbina,
Ličko-senjska županija
80.000,00
3 Grad Pakrac Javni natječaj za idejno rješenje Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u Pakracu Pakrac, Požeško-slavonska županija 80.000,00
4 Grad Varaždin Izgradnja spomen-obilježja
(završetak)
Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima Varaždinske županije, smrtno stradalim i nestalim u DR Varaždin,
Varaždinska županija
50.000,00
5 Grad Crikvenica Izrada projektne dokumentacije po  javnom natječaju Spomenik braniteljima iz Domovinskog rata Crikvenica,
Primorsko-goranska županija
100.000,00
6 Grad Lepoglava Javni natječaj za idejno rješenje Spomen-park poginulih branitelja iz Domovinskog rata Lepoglava,
Varaždinska županija
80.000,00
7 Grad Vukovar Izrada projektne dokumentacije Memorijalno spomen-obilježje Domovinskom ratu "Vodotoranj“ Vukovar,
Vukovarsko-srijemska županija
150.000,00
8 Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca iz Domovinskog rata Orahovica Izrada
spomen-biste
Spomen-bista poginulom hrvatskom branitelju Branku Jakliću u mjestu Dolci Dolci,
Virovitičko-podravska županija
40.000,00
9 Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije Obnova
objekta „California„
Stalna izložba o Domovinskom ratu Karlovac 1991.-1995. Turanj,
Karlovačka županija
100.000,00
10 Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula"-Rijeka Izgradnja spomen-obilježja Velebitskim junacima Rizvanuša,
Ličko-senjska županija
130.000,00
11 "Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi",
podružnica Krapinsko-zagorske županije
Javni natječaj za idejno rješenje Spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu sa područja Krapinsko-zagorske županije Krapina,
Krapinsko-zagorska županija
80.000,00
12 Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Virovitičko-podravske županije Izrada
spomen-biste
Spomen-obilježje poginulom branitelju Damiru Hornungu Orahovica,
Virovitičko-podravska županija
40.000,00
13 Općina Majur Izgradnja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu na području Općine Majur Majur,
Sisačko-moslavačka županija
60.000,00
14 Općina Čepin Izgradnja spomen-obilježja Spomen-obilježje palim braniteljima i žrtvama stradalim u Domovinskom ratu Čepinski Martinci, Osječko-baranjska županija 30.000,00
15 Općina Velika Pisanica Uređenje  spomen-obilježja Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u Velikoj Pisanici Velika Pisanica,
Bjelovarsko-bilogorska županija
20.000,00
16 Općina Pakoštane Izgradnja spomen-obilježja Spomenik hrvatskom vitezu Miro Barešić Pakoštane,
Zadarska županija
40.000,00
17 Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar Postavljanje spomen-ploče Spomenik poginulim i nestalim policajcima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vukovar,
Vukovarsko-srijemska županija
40.000,00
Javni poziv za Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije
U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije.
 
Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 14. srpnja do 6. listopada 2017. godine.
 
Tekst javnog poziva i pripadajući popratni obrazac dostupni su ovdje, u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima iz Domovinskog rata.
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja
Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja
Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu
Javni poziv za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja
Rezultati prvog Javnog poziva za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u 2016. godini

Na temelju provedenog prvog Javnog poziva za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja u 2016. godini (Klasa: 102-02/16-0003/4, Urbroj: 522-03/1-3-16-18 od 6. travnja 2016. godine), Ministarstvo branitelja objavljuje listu odobrenih zahtjeva.
 

Mjera potpore radu zadruga hrvatskih branitelja
- POPIS ODOBRENIH ZAHTJEVA -

temeljem Javnog poziva objavljenog u razdoblju
od 6. travnja do 5. svibnja 2016. godine
R.br. Naziv zadruge Mjesto Ukupan broj ostvarenih bodova
1. Braniteljska socijalno - radna zadruga ZIGETH Glina 115,50
2. Braniteljska socijalno-radna zadruga VELIKI ŽESTAC za usluge, poljoprivredu i turizam Sinj 106,25
3. Braniteljska zadruga EKO LEDINAC za poljoprivredu i usluge Tenja 105,50
4. Braniteljska socijalno - radna zadruga GRAC Bogdanovci 100,00
5. Braniteljska socijalno-radna zadruga VUKA za pčelarstvo, trgovinu i usluge Vuka 100,00
 

 

Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja
Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava radi imenovanja za člana odnosno zamjenika člana Povjerenstva za žrtve seksualnog nasilja

Dokumenti

Javni poziv za izbor Referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja u 2015. godini, vezano uz provedbu mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja namijenjenih braniteljskim zadrugama
Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom
Poništava se Odluka o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu (KLASA: 555-09/17-0001/1, URBROJ: 522-03/1-1-17-4 od 01. ožujka 2017. godine).
U svrhu zaprimanja zahtjeva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini na području Republike Hrvatske (KLASA: 555-09/17-0001/1, URBROJ: 522-03/1-1-17-5) na internetskoj stranici Ministarstva, https://branitelji.gov.hr, koji je bio otvoren od 07. ožujka 2017. do 05. travnja 2017. godine.
Zaprimljeni zahtjevi razmatrani su na sastanku Radne skupine te je utvrđen nedovoljan broj podnesenih zahtjeva koji su u skladu s uvjetima propisanim Javnim pozivom.
Ministarstvo hrvatskih branitelja će raspisati novi Javni poziv u svrhu zaprimanja novih zahtjeva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2015./2016. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata
U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2015./2016., Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2015./2016. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu zatočenih  ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 5. svibnja do 30. lipnja 2015. godine.

Dokumenti

Javni poziv za Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije
Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015. godini na području Republike Hrvatske
Ministarstvo branitelja objavljuje drugi Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015. godini na području Republike Hrvatske.

Dokumenti

Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti
Javni poziv za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja u 2015. godini
Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2015. godini
Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2015. godini.
Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015. godini na području Republike Hrvatske
Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske
u 2015. godini na području Republike Hrvatske.

 

Dokumenti

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2015. godini na području Republike Hrvatske
Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske  u 2015. godini na području Republike Hrvatske.

Dokumenti

Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske kojim je prihvaćen Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2014. do 2017. godine (objavljen u NN 38/14), Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja. Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2015. godine.
 
 
Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske kojim je prihvaćen Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2014. do 2017. godine (objavljen u NN 38/14), Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2015. godine.
 
 
Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske kojim je prihvaćen Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2014. do 2017. godine (objavljen u NN 38/14), Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti. Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2015. godine.
 
 
Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2014. godini
S ciljem prenošenja znanja i iskustava u području aktivne politike zapošljavanja veterana kroz rad u zadrugama, a kao oblik pružanja razvojne suradnje i humanitarne pomoći inozemstvu, Ministarstvo branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje rada veteranskih zadruga u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2014. godini. Zahtjevi se zaprimaju u razdoblju od 22. rujna do 21. listopada 2014. godine.
Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2014. godini
S ciljem očuvanja digniteta i vrijednosti kao i stečevina obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske, Ministarstvo branitelja provodi kontinuirane aktivnosti njegovanja kulturnih i povijesnih vrijednosti Domovinskog rata. U tom smislu, Ministarstvo branitelja donosi Program kojim ćemo sustavno poticati stvaranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, a koji će doprinositi navedenim ciljevima.
Javni poziv za Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije
Na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, a u cilju pružanja podrške u integraciji osoba iz ciljne skupine na tržište rada kroz poticanje na korištenje sredstava iz EU fondova za projekte koji će doprinijeti zapošljavanju i stvaranju uvjeta za što uspješnije socijalno uključivanje osoba iz ciljne skupine, a od kojih će koristi imati i šira zajednica, objavljuje se ovaj javni poziv.