Nastavlja se rad na Nacionalnoj strategiji zdravstvene zaštite hrvatskih branitelja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Strategija/1 - naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Glavni cilj Nacionalne strategije zdravlja hrvatskih branitelja je zaustavljanje negativnog trenda pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja i  stradalnika iz Domovinskog rata

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u srijedu, 9. svibnja 2018. godine, održan je još jedan u nizu radnih sastanaka za izradu Nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata za razdoblje 2017.-2027.

Sastanku su nazočili stručnjaci iz raznih grana medicine, predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kliničkih bolničkih centara, medicinskog i stomatološkog fakulteta te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u uvodnom se obraćanju zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u izradi ovog strateškog dokumenta koji će doprinijeti očuvanju zdravlja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Predsjednik povjerenstva za izradu Nacionalne strategije dr. Kornelije Brkić prezentirao je nacrt dokumenta, pojasnivši razloge zbog kojih se donosi te elemente same Strategije. Njome su definirani sljedeći ciljevi: potreba poboljšanja ukupne kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, smanjenje stope pobola i smrtnosti, dostupnost i bolja kvaliteta zdravstvenih usluga unutar postojećeg zdravstvenog sustava te razvijanje akcijskog plana palijativne skrbi za braniteljsku populaciju.

U izradi strategije Sudionici sastanka aktivno su se uključili u raspravu, iznijevši svoje stavove i prijedloge koji će u narednom razdoblju biti implementirani u nacrt ovog dokumenta.

Pisane vijesti