Obilježeni „Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu“

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Dani Šefika Pezerovića/Ministar - naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Dostojanstveno i s puno zahvalnosti za žrtvu hrvatskog branitelja Šefika Pezerovića molimo za Domovinu i sve poginule, nestale i umrle branitelje čija je žrtva ugrađena u Lijepu našu“, rekao je ministar Medved u svom obraćanju okupljenima

Svečanim otkrivanjem ploče s nazivom prilaza po prvom poginulom Bošnjaku branitelju Domovinskog rata Šefiku Pezeroviću, polaganjem vijenaca te svečanosti u kongresnoj dvorani Islamskog centra, obilježeni su „Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu“.

Odavanju počasti i polaganju vijenaca prisustvovali su ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, izaslanik predsjednice RH Ante Deur te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Andrija Mikulić.

Na svečanosti u kongresnoj dvorani „Salim Šabić“ u Islamskom centru u Zagrebu, okupljenima se prigodnim riječim obratio ministar Medved: „S velikim ponosom prisjećamo se našeg Šefika, kao mladog čovjeka koji je krenuo u Domovinski rat dragovoljno kao prvi hrvatski redarstvenik, vođen idejom slobode i demokracije. Vječno smo zahvalni na njegovoj žrtvi koja je sinonim za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a posebice za prijatelje Bošnjake.“

Na kraju svog obraćanja okupljenima, ministar Medved je naglasio kako je naša dužnost govoriti istinu o Domovinskom ratu, posebno zbog onih koji više nisu među nama. Dodao je i kako Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz podršku Vlade RH, kroz niz aktivnosti i mjera, njeguje i čuva vrijednosti i stečevine obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i stanovnika Republike Hrvatske.

Ovom prigodom je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur odlikovao Fahrudina Jašarevića Redom hrvatskog pletera.

Pisane vijesti