Branitelji su odlučili: ministar Tomo Medved – Osoba godine 2021.

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Marija Bistrica 2021 - 5.jpeg
Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata proglasila je za Osobu godine 2021. – potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i hrvatskog generala Tomu Medveda, sudionika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ratnog zapovjednika i čovjeka koji je tri puta ranjen u obrani Domovine.

Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda.

Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali.

Poglavito je značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopu stradalih i nakon 1945.

Angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko -moslavačke županije, ali i šire.

Da nije bilo ratnih junaka poput Tome Medveda, ne bi bilo slobode, samostalne, neovisne, međunarodno priznate i slobodne hrvatske države, njene demokracije i na kraju krajeva iznimno uspješne institucije, kakvo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čijem je čelu.

S ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti gospodinu Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Lijepe naše. Da se ne zaboravi! -
stoji u obrazloženju koje potpisuje Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)



Pisane vijesti