Reagiranje

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png
Nakon suludog čina podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu 2017. godine, nedopustivo veličanje ratnog zločinca podržale su i banjalučke vlasti, otkirvajući mu spomen-ploču.

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje odavanje bilo kakve počasti ratnom zločincu Milanu Tepiću, kojom se veliča sumanuti čin u kojem su poginula jedanaestorica hrvatskih branitelja i deset ročnih vojnika te je izravno ugroženo stanovništvo bjelovarskoga kraja.

To nikako nije i ne može biti herojski čin kakvim ga vlasti u Beogradu i Banja Luci pokušavaju prikazat, to je kukavički čin i ratni zločin, a major Tepić sam je izabrao biti žrtva velikosrpske agresorske politike.

Itekako je bio svjestan mogućih razmjera posljedica tog suludog čina i nije mario za žrtve koje su mogle biti puno veće, a spriječene su samo zahvaljujući hrabrim hrvatskim braniteljima.

Veličanjem ratnog zločinca koji je u samoubilačkoj akciji svjesno ubio druge i ugrozio mnoge živote provodeći velikosrpsku agresiju na međunarodno priznatom teritoriju Republike Hrvatske, predstavnici banjalučkih vlasti potvrđuju da zastupaju velikosrpsku ideologiju i politiku čije posljedice Hrvatska i danas trpi.

Trideset godina od tog zločina slaviti Milana Tepića kao heroja još je jedan pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu, otvaranje rana obiteljima ubijenih hrvatskih branitelja, ali i dovođenje u zabludu mladih generacija koji svoju budućnost žele graditi na istini i europskim vrijednostima.

Među njima očito nije banjalučki gradonačlenik Draško Stanivuković, koji se ovim činom svrstao među one koji veličaju ratne zločince. Hrvatska je pobijedila u Domovinskom ratu i porazila velikosrpsku politiku, to je istina s kojom se moraju suočiti.

Pisane vijesti