Važne informacije

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Ilustracije/Ostale informacije1.jpg

Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa u navedenoj kategoriji dostupne su sve promjene koje se odnose na djelokrug rada Ministarstva hrvatskih branitelja


 

  • ​OBAVIJEST HRVATSKIM BRANITELJIMA OBOLJELIM OD PTSP-A I DRUGIH PSIHIČKIH POREMEĆAJA O PRIVREMENOJ ORGANIZACIJI RADA REGIONALNIH I NACIONALNOG CENTRA ZA PSIHOTRAUMU

Ako se teško nosite s novonastalim uvjetima svakodnevnog života pozivamo vas da se obratite našim regionalnim centrima za psihotraumu ili Nacionalnom centru za psihotraumu koji posebno skrbe o oboljelima od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), kao i drugih psihičkih poremećaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudjelovanjem u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.


S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, rad regionalnih centara za psihotraumu i Nacionalnog centra za psihotraumu je prilagođen ovoj situaciji, no njihova stručna pomoć i podrška i nadalje je dostupna.

  • Regionalni centar za psihotraumu u Rijeci pri Kliničkom bolničkom centru Rijeka (nadležan za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju) dostupan je na telefon 051/ 658-339.
 
  • Regionalni centar za psihotraumu u Osijeku (nadležan za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju) dostupan je na telefone 031/ 091/46 00 795 (psihijatrijska služba dostupna 0-24) i 097/649 65 88 (psihološka služba dostupna od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15.30). 
 
  • Regionalni centar za psihotraumu u Splitu (nadležan za Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju) dostupan je putem telefonskih dežurstava liječnika, do 1.4.2020. na telefone  021/556-145, 021/556-791 i 021/556-676, a od 1.4.2020. i narednih 15 dana na telefone 021/556-791 i 021/556-144. 
 
  • Nacionalni centar za psihotraumu u Zagrebu (nadležan za Grad Zagreb i Zagrebačku,  Sisačko-moslavačku,  Karlovačku, Krapinsko-zagorsku,  Međimursku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju)  dostupan je na telefone 01/2376-464 i  01/2376-335, a Centar za krizna stanja i prevenciju suicida na telefon 01/2376 470 (0-24).


Dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja, pozivamo vas da čuvate svoje zdravlje, da primjenjujete preventivne mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom, ali i da očuvate svoje psihološko zdravlje te da se obratite na navedene kontakte u slučaju potrebe.

Vijest je dostupna OVDJE.
 


 

  • ​OBAVIJEST STRANKAMA


Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa, pozivamo naše stranke da nas kontaktiraju putem telefona ili elektroničke pošte.

Kao što vam je poznato, vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek su otvorena svim našim strankama, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

No, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, pozivamo sve na pojačan oprez u cilju očuvanja zdravlja.

Kontakti djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja dostupni su OVDJE.

Kontakti područnih jedinica Ministarstva dostupni su OVDJE

Obavijest je dostupna na poveznici.

 


 

  • ​IZMJENE I DOPUNE JAVNOG POZIVA ZA DODJELU POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE


Izmjene i dopune, između ostalog, obuhvaćaju i obustavu rokova određenih Javnim pozivom za vrijeme trajanja mjera za suzbijanje širenja epidemije koronavirusa COVID- 19.

 
Cjeloviti tekst Izmjena i dopuna Javnoga poziva dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, u dijelu Aktualni javni pozivi.

Vijest je dostupna na poveznici

 

 

  • TRIBINE ZA INFORMIRANJE I PROMICANJE SAMOZAPOŠLJAVANJA ODGOĐENE DO DALJNJEGA

 

Tijekom veljače i ožujka održane su tribine u devet gradova, a zbog koronavirusa (COVID-19) odgođeno je održavanje tribina u narednom razdoblju te će se novi termini naknadno definirati.

Vijest o tribinama dostupna je na poveznici.
 


 

  • PRODUŽUJE SE ROK ZA PRIJAVE PROJEKATA


A) Rok prijave projekata produžuje se do 2. travnja 2020. godine za javne natječaje:

1. Promicanje vrijednosti Domovinskog rata,

2. Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI i stradalnika te članova obitelji smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, 

3. Sudionici i stradalnici Drugoga svjetskog rata. 


B) Rok prijave aktivnosti obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat produžuje se do 3. travnja 2020. godine za Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja, stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2020. godini.

 
C) Rok podnošenja zahtjeva produžuje se do 15. travnja 2020. godine za:

1. Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini,   
                    
2.  Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja u 2020. godini,    
       
3. Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.Obavijest je dostupna na poveznici
 


 

  • ODGODA PROVOĐENJA PROGRAMA PREVENTIVNIH SISTEMATSKIH PREGLEDA


Privremeno je obustavljeno provođenje preventivnih pregleda hrvatskih branitelja te liječenje u hiperbaričnoj komori. O nastavku provođenja programa, hrvatski branitelji će biti pravovremeno obavješteni.