Važne informacije

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Ilustracije/Ostale informacije1.jpg

Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa u navedenoj kategoriji dostupne su sve promjene koje se odnose na djelokrug rada Ministarstva hrvatskih branitelja


 

  • ​OBAVIJEST HRVATSKIM BRANITELJIMA OBOLJELIM OD PTSP-A I DRUGIH PSIHIČKIH POREMEĆAJA O PRIVREMENOJ ORGANIZACIJI RADA REGIONALNIH I NACIONALNOG CENTRA ZA PSIHOTRAUMU

Ako se teško nosite s novonastalim uvjetima svakodnevnog života pozivamo Vas da se obratite našim regionalnim centrima za psihotraumu ili Nacionalnom centru za psihotraumu koji posebno skrbe o oboljelima od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), kao i drugih psihičkih poremećaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudjelovanjem u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, rad regionalnih centara za psihotraumu i Nacionalnog centra za psihotraumu je prilagođen ovoj situaciji, no njihova stručna pomoć i podrška i nadalje je dostupna.

  • Regionalni centar za psihotraumu u Rijeci pri Kliničkom bolničkom centru Rijeka (nadležan za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju) dostupan je na telefon 051/ 658-339.
  • Regionalni centar za psihotraumu u Osijeku (nadležan za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju) dostupan je na telefone 031/ 511-870, 091/46 00 795 (Psihijatrijska služba dostupna 0-24sata) i 091/4600-332 (Psihološka služba dostupna od ponedjeljka do petka od 7.30 do 16.30). 
  • Regionalni centar za psihotraumu u Splitu (nadležan za Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju) dostupan je na telefon 021/ 557-507. 
  • Nacionalni centar za psihotraumu u Zagrebu (nadležan za Grad Zagreb i Zagrebačku,  Sisačko-moslavačku,  Karlovačku, Krapinsko-zagorsku,  Međimursku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju)  dostupan je na telefone 01/2376-464 i  01/2376-335.

U sklopu Nacionalnog centra djeluje Centar za krizna stanja i prevenciju suicida gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01/2376 470 od 0 do 24 sata.

Dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja, pozivamo vas da čuvate svoje zdravlje, da primjenjujete preventivne mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom, ali i da očuvate svoje psihološko zdravlje te da se obratite na navedene kontakte u slučaju potrebe.
 


 

  • ​OBAVIJEST STRANKAMA

Kao što vam je poznato, vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek su otvorena svim našim strankama, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

S obzirom na preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa koje su još uvijek aktualne, pozivamo sve koji dolaze u prostorije Ministarstva hrvatskih branitelja na pojačan oprez u cilju očuvanja zdravlja.

Preporučamo da nam se sa svojim upitima, zahtjevima i zamolbama i nadalje obraćate putem telefona ili elektroničke pošte, a osobno dolazite u Ministarstvo ukoliko je to neophodno.

Molimo vas za razumijevanje i poštivanje preporuka koje su u interesu svih nas.  

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.
 

Kontakti djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja dostupni su OVDJE.

Kontakti područnih jedinica Ministarstva dostupni su OVDJE

Obavijest je dostupna na poveznici.