Važne informacije

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Ilustracije/Ostale informacije1.jpg

Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa u navedenoj kategoriji dostupne su sve promjene koje se odnose na djelokrug rada Ministarstva hrvatskih branitelja


 

  • ​OBAVIJEST HRVATSKIM BRANITELJIMA OBOLJELIM OD PTSP-A I DRUGIH PSIHIČKIH POREMEĆAJA O PRIVREMENOJ ORGANIZACIJI RADA REGIONALNIH I NACIONALNOG CENTRA ZA PSIHOTRAUMU

Ako se teško nosite s novonastalim uvjetima svakodnevnog života pozivamo vas da se obratite našim regionalnim centrima za psihotraumu ili Nacionalnom centru za psihotraumu koji posebno skrbe o oboljelima od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), kao i drugih psihičkih poremećaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudjelovanjem u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.


S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, rad regionalnih centara za psihotraumu i Nacionalnog centra za psihotraumu je prilagođen ovoj situaciji, no njihova stručna pomoć i podrška i nadalje je dostupna.

  • Regionalni centar za psihotraumu u Rijeci pri Kliničkom bolničkom centru Rijeka (nadležan za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju) dostupan je na telefon 051/ 658-339.
 
  • Regionalni centar za psihotraumu u Osijeku (nadležan za Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju) dostupan je na telefone 031/ 091/46 00 795 (psihijatrijska služba dostupna 0-24) i 097/649 65 88 (psihološka služba dostupna od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15.30). 
 
  • Regionalni centar za psihotraumu u Splitu (nadležan za Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju) dostupan je putem telefonskih dežurstava liječnika, do 1.4.2020. na telefone  021/556-145, 021/556-791 i 021/556-676, a od 1.4.2020. i narednih 15 dana na telefone 021/556-791 i 021/556-144. 
 
  • Nacionalni centar za psihotraumu u Zagrebu (nadležan za Grad Zagreb i Zagrebačku,  Sisačko-moslavačku,  Karlovačku, Krapinsko-zagorsku,  Međimursku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju)  dostupan je na telefone 01/2376-464 i  01/2376-335, a Centar za krizna stanja i prevenciju suicida na telefon 01/2376 470 (0-24).


Dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja, pozivamo vas da čuvate svoje zdravlje, da primjenjujete preventivne mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom, ali i da očuvate svoje psihološko zdravlje te da se obratite na navedene kontakte u slučaju potrebe.

Vijest je dostupna OVDJE.
 


 

  • ​OBAVIJEST STRANKAMA

Kao što vam je poznato, vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek su otvorena svim našim strankama, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

S obzirom na preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa koje su još uvijek aktualne, pozivamo sve koji dolaze u prostorije Ministarstva hrvatskih branitelja na pojačan oprez u cilju očuvanja zdravlja.

Preporučamo da nam se sa svojim upitima, zahtjevima i zamolbama i nadalje obraćate putem telefona ili elektroničke pošte, a osobno dolazite u Ministarstvo ukoliko je to neophodno.

Molimo vas za razumijevanje i poštivanje preporuka koje su u interesu svih nas.  

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.
 

Kontakti djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja dostupni su OVDJE.

Kontakti područnih jedinica Ministarstva dostupni su OVDJE

Obavijest je dostupna na poveznici.

 


 

  • ​IZMJENE I DOPUNE JAVNOG POZIVA ZA DODJELU POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE


Izmjene i dopune, između ostalog, obuhvaćaju i obustavu rokova određenih Javnim pozivom za vrijeme trajanja mjera za suzbijanje širenja epidemije koronavirusa COVID- 19.

 
Cjeloviti tekst Izmjena i dopuna Javnoga poziva dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, u dijelu Aktualni javni pozivi.

Vijest je dostupna na poveznici

 

 

  • TRIBINE ZA INFORMIRANJE I PROMICANJE SAMOZAPOŠLJAVANJA ODGOĐENE DO DALJNJEGA

 

Tijekom veljače i ožujka održane su tribine u devet gradova, a zbog koronavirusa (COVID-19) odgođeno je održavanje tribina u narednom razdoblju te će se novi termini naknadno definirati.

Vijest o tribinama dostupna je na poveznici.
 


 

  • PRODUŽUJE SE ROK ZA PRIJAVE PROJEKATA


A) Rok prijave projekata produžuje se do 2. travnja 2020. godine za javne natječaje:

1. Promicanje vrijednosti Domovinskog rata,

2. Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI i stradalnika te članova obitelji smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, 

3. Sudionici i stradalnici Drugoga svjetskog rata. 


B) Rok prijave aktivnosti obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat produžuje se do 3. travnja 2020. godine za Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja, stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2020. godini.

 
C) Rok podnošenja zahtjeva produžuje se do 15. travnja 2020. godine za:

1. Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini,   
                    
2.  Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja u 2020. godini,    
       
3. Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.Obavijest je dostupna na poveznici
 


 

  • ODGODA PROVOĐENJA PROGRAMA PREVENTIVNIH SISTEMATSKIH PREGLEDA


Privremeno je obustavljeno provođenje preventivnih pregleda hrvatskih branitelja te liječenje u hiperbaričnoj komori. O nastavku provođenja programa, hrvatski branitelji će biti pravovremeno obavješteni.