Uručena rješenja za stambeno zbrinjavanje invalida i dragovoljaca Domovinskog rata

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Listopad/Dodjela stanova/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Odgovarajuće stambeno zbrinjavanje jedan od prioriteta Ministarstva hrvatskih branitelja jer je ono uvjet za normalan život hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uručio je u ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine, 17 rješenja namijenjenih stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca iz Domovinskog rata.

Dodijelivši dva rješenja za stan, devet za stambene kredite i šest za financijsku potporu, Ministarstvo hrvatskih branitelja stambeno je zbrinulo stradalnike iz Zagreba, Zagrebačke, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. U proteklih nekoliko dana kroz rješenja o kreditima zbrinuti su i hrvatski branitelji u Slavonskom Brodu, Osijeku i Virovitici, a pripremljeno je i uručenje u Splitu.

„Neki od ovih ljudi su na listi za stambeno zbrinjavanje i duže od 20 godina“, istaknuo je ministar Medved i dodao kako je odgovarajuće stambeno zbrinjavanje jedan od prioriteta Ministarstva hrvatskih branitelja jer je ono uvjet za normalan život hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata.

Na listi prvenstva za 2017. godinu nalazi se 11 159 zahtjeva za dodjelu stambenih kredita i 377 zahtjeva za dodjelu financijske potpore za kupnju prve nekretnine. Ove godine, Ministarstvo je zbrinulo 400  stradalnika iz Domovinskog rata dodjelom 80 stanova, 209 stambenih kredita, 11 financijskih potpora te sanacijom 30 stanova, a do kraja godine planira se dodjela još 20 stanova, 50 stambenih kredita, 30 financijskih potpora te sanacija 15 stanova.

„Ove će se godine za stambeno zbrinjavanje utrošiti oko 50 milijuna kuna. Dugi niz godina dinamika zbrinjavanja bila je spora. Ministarstvo želi intenzivirati stambeno zbrinjavanje, a mjere koje poduzimamo i kvalitetno osmišljeni modeli koji se međusobno podupiru jamče da ćemo u narednih deset riješiti sve zahtjeve“, zaključio je ministar Medved.

Pisane vijesti