U Vukovaru potpisani sporazumi za nastavak preventivnih sistematskih pregleda i promicanje vrijednosti Domovinskog rata

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Vukovar_Sporazum/HN20200612607110.jpg
  • Slika
  • Slika

U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministri Tomo Medved i Vili Beroš potpisali su u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar s ravnateljicom Vesnom Bosanac sporazume vezane za nastavak preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja te promicanje vrijednosti Domovinskog rata

Sporazumi o provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja za 2020. te o obavljanju memorijalno-edukacijske djelatnosti radi promicanja vrijednosti Domovinskog rata potpisani su u petak, 12. lipnja 2020. u Vukovaru, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.
S ravnateljicom Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Vesnom Bosanac sporazume su potpisali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar zdravstva Vili Beroš.

Prema riječima ravnateljice bolnice, od početka projekta 2016. godine obavljeno je oko 5 i pol tisuća pregleda, a kako je riječ o rizičnoj populaciji, upravo su preventivni pregledi ključ liječenja i spašavanja života branitelja. Važnost tog projekta kojim se skrbi o zdravlju hrvatskih branitelja istaknuli su i ministri Medved i Beroš.

Nakon potpisivanja sporazuma, ravnateljica Vesna Bosanac uručila je prigodne zahvalnice predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te ministrima Tomi Medvedu i Viliju Berošu.

Podsjećamo, Republika Hrvatska preuzela je osnivačka prava nad vukovarskom bolnicom u ožujku ove godine temeljem Zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar i Bolnicom hrvatskih veterana na Republiku Hrvatsku. Dosadašnji osnivač bolnice bila je Vukovarsko-srijemska županija.

Vukovarska bolnica i s novim statusom nastavlja obavljati zdravstvene djelatnosti koje obavlja opća bolnica sukladno odredbama zakona kojim se uređuje zdravstvena zaštita, a s obzirom na to da je od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i mjesto obilježavanja posebnog domovinskog pijeteta, u bolnici se obavlja i memorijalno-edukacijska djelatnost sa svrhom promicanja vrijednosti Domovinskog rata.Foto: HINA

Pisane vijesti