Čestitka ministra Medveda povodom Dana neovisnosti

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Dan-drzavnosti.jpg

Na današnji spomendan prisjećamo se Ustavne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti i suverenosti RH te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne RH kojom je, nakon dugih čežnji našeg naroda za vlastitom državom, Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom

Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan neovisnosti.

Na današnji spomendan prisjećamo se Ustavne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske kojom je, nakon dugih čežnji našeg naroda za vlastitom državom, Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom.

Na putu do konačne slobode bili smo suočeni s velikosrpskom agresijom stoga se posebno danas prisjećamo poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u temelje Hrvatske. Naša vječna dužnost ostaje očuvanje sjećanja na njih, koji su budućim naraštajima omogućili život u slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj domovini.

Prenosimo istinu o Domovinskom ratu, o žrtvi hrvatskih branitelja generacijama kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku. Nastavimo svakoga dana raditi za dobrobit Lijepe Naše i u zajedništvu gradimo dostojanstven život u domovini.
 

Ministar hrvatskih branitelja
 
Tomo Medved


Pisane vijesti