U spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana

Slika /Dokumenti 2022/Tuđman.jpg

Ideali u koje je predsjednik Tuđman vjerovao i misao koju nam je prenio, vodilja su nam i danas kada gradimo hrvatsku budućnost na temeljima pobjede u Domovinskom ratu

Povodom 23. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana prisjećamo se tog najvećeg vizionara suvremene hrvatske povijesti, državnika i vrhovnog zapovjednika.

U Domovinskom ratu hrvatske branitelje odlučno je poveo na put prema slobodi i ostvario vjekovni san hrvatskog naroda o neovisnoj hrvatskoj državi.

Pokazali smo svu snagu hrvatskog branitelja, ali i veličinu pobjednika. I sve to pod mudrim političkim vodstvom i vrhovnim zapovijedanjem dr. Franje Tuđmana, koji nas je doveo do konačne pobjede vjerom u hrvatski narod, ujedinjavanjem domovinske i iseljene Hrvatske.

O njegovim djelima i nemjerljivom doprinosu Hrvatskoj piše povijest, a njegovo ime i zasluge baštinimo i pronosimo na generacije kojima je u nasljeđe ostavio neovisnu i slobodnu domovinu.

Ideali u koje je predsjednik Tuđman vjerovao i misao koju nam je prenio, vodilja su nam i danas kada gradimo hrvatsku budućnost na temeljima pobjede u Domovinskom ratu.

I zato nam treba ono zajedništvo pod kojim nas je okupio naš prvi predsjednik i vrhovni zapovjednik, čijih se riječi i danas prisjećamo:

Svi mi zajedno moramo biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više negoli što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece.

Pisane vijesti