U Imotskom uručeni ključevi 24 stana obiteljima branitelja

  • Slika /dokumenti/Nikola/Imotski1.jpeg
  • Slika
U Imotskom su uručeni ključevi 24 stana obiteljima hrvatskih branitelja, a zbog epidemioloških mjera dodjela je organizirana u tri navrata - 29., 30. i 31. ožujka 2021.

Ključeve stanova izgrađenih u imotskom naselju Bage braniteljskim obiteljima uručili su predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja – ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove Vladimir Bergman, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara i načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Željko Motik. Prigodnoj svečanosti nazočili su i zamjenici gradonačelnika Grada Imotskog Milan Zdilar i dr. Vice Čikeš.

Tom prigodom ravnatelj Bergman podsjetio je kako je 20 godina nakon početka gradnje i gotovo 10 godina nakon što su stanovi preneseni na ovo ministarstvo, na početku mandata ministra Tome Medveda 2016. godine napokon odlučeno da se i dovrši njihova izgradnja.

Novoizgrađene zgrade blagoslovio je fra Kristian Stipanović, gvardijan i župnik župe Sv. Franje u Imotskom, nakon čega su budući stanari razgledali svoje stanove.

Radovi na dovršenju četiri stambene građevine s ukupno 24 stana počeli su u ožujku 2020. Vrijednost investicije je 16.732.761,00 kuna, a troškove komunalnog opremanja stambenog objekta snosi Grad Imotski.

Foto: Grad Imotski

Pisane vijesti