Susret civilnih stradalnika Domovinskog rata

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2023/IMG-20231015-WA0015.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Tomo Medved pridružio se danas Susretu civilnih stradalnika Domovinskog rata u Dugoj Resi i sudionicima Susreta je zahvalio na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji i doprinosu koji svakodnevno daju u promicanju istine o Domovinskom ratu

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, u Dugoj Resi su od 13. do 15. listopada 2023. održani Sportsko-rekreativni i kreativni susreti civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske.

Na trodnevnom Susretu su održane brojne sportske aktivnosti i kreativne radionice, a u subotu je održan i panel o provedbi Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata na kojem su nazočili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas se pridružio Susretu civilnih stradalnika Domovinskog rata i uz prigodno druženje sa sudionicima Susreta zahvalio im je na dugogodišnjoj suradnji.

Ministar Medved osvrnuo se na kvalitetnu suradnju Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata s Ministarstvom tijekom donošenja jedinstvenog Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata 2021. godine i zahvalio je predsjednici Zajednice Julijani Rosandić na suradnji i podršci koju svakodnevno pruža članovima Zajednice u ostvarivanju njihovih prava i suočavanju sa svakodnevnim životnim izazovima.

Istaknuo je da su vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek otvorena civilnim stradalnicima Domovinskog rata te da se jedinstvenim regulatornim rješenjem pokazalo da je svakako postoji svijest o važnosti vrednovanja žrtve civilnih stradalnika. Nastavno na jučer održani panel o provedbi Zakona o civilnim stradalnicima, naglasio je da Ministarstvo prati provedbu zakona i dinamiku rješavanja zahtjeva.

Ministar Medved je rekao da je važno očuvati sjećanje na nevine civilne žrtve rata te zahvalio Zajednici na promicanju kulture sjećanja, organizaciji događaja i obilježavanju obljetnica stradanja. Ministarstvo hrvatskih branitelja ostaje podrška i potpora Zajednici i u svakoj prigodi se prisjeća doprinosa civilnih žrtava i patnji njihovih obitelji u Domovinskom ratu.
 
 

Pisane vijesti