Najava: Vukovar i Lovas, 16. listopada 2023.

Slika /FOTOGRAFIJE/11 Studeni/Vukovar - heroj/vukovar 7.jpg

Ministar Medved nazočit će obilježavanju pogibije general-bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla. Nakon obilježavanja u vukovarskoj bolnici će se održati završna identifikacija posmrtnih ostataka nestalih osoba u Domovinskom ratu, a u poslijepodnevnim satima će se održati svečanost otvorenja spomen-područja „Minsko polje“ u Lovasu.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nazočit će u ponedjeljak, 16. listopada, obilježavanju 32. pogibije general-bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, koje započinje odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u 9:30 sati. Misa će se služiti u Crkvi Gospe Fatimske u Borovu s početkom u 11 sati, a prigodan program održat će se kod spomen obilježja Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti s početkom u 12 sati.
 
Istoga dana u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja održat će se završna identifikacija posmrtnih ostataka nestalih osoba u Domovinskom ratu u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, Županijska ulica 35, s početkom u 15 sati, kojoj će također nazočiti ministar Medved.
 
Potom će nazočiti svečanosti otvorenja spomen-područja "Minsko polje" u Lovasu u spomen na 89 poginulih i ubijenih mještana Općine Lovas i jedne nestale osobe stradalih tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, koje će se održati s početkom u 17:30 sati na ulazu u naselje Lovas.

Pisane vijesti