Prijem predstavnika Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ kod ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda

Slika /Matea/22222.jpg

Povodom osvajanja prvenstva Hrvatske u sjedećoj odbojci i Hrvatskog kupa, ministar hrvatskih branitelja g.Tomo Medved primio je predstavnike Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“.

Klub je osnovan 1998. godine s ciljem promicanja i razvoja invalidskog odbojkaškog sporta (sjedeće odbojke), okupljanja što većeg broja invalida Domovinskog rata i ostalih osoba s invaliditetom u sport s ciljem prihvaćanja vlastitog hendikepa i sporta kao oblika rehabilitacije i mogućnosti provođenja slobodnog vremena; zadovoljavanja potrebe za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja.
Klub trenutno okuplja 45 članova, od kojih su sedmorica članovi Hrvatske reprezentacije sjedeće odbojke. Većina članova Kluba su invalidi iz Domovinskog. Za izniman doprinos razvoju sporta osoba s invaliditetom više je puta nagrađivan od strane Sportskog saveza grada Zagreba.
Klub provodi više projekata i aktivnosti od kojih su najvažniji uređenje i opremanje „Centra za sport i rekreaciju hrvatskih branitelja i osoba s invaliditetom“ te kampanja „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ pokrenuta 2012. godine u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje i Zakladom „Hrvatska bez mina“. Također, 2011. godine Klub je pokrenuo i uspješan program „Škola sjedeće odbojke“ s ciljem uključivanja mladih osoba s invaliditetom u sport.

Tijekom sastanka predstavnici Kluba upoznali su ministra Medveda s planiranim aktivnostima Kluba u narednom razdoblju, između ostalog i s nastavkom uređenja i opremanja Centra za sport i rekreaciju hrvatskih branitelja i osoba s invaliditetom, pri čemu je g. Tomo Medved izrazio podršku radu Kluba te spremnost Ministarstva hrvatskih branitelja na daljnju suradnju.

Pisane vijesti