Ministar Medved i koordinatori projektnih timova

  • Slika /Matea/12svibanj/PT5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Tomo Medved održao je danas sastanak s koordinatorima 11 projektnih timova za izradu Jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata.

Tom prilikom uručio im je paket dokumenata kao jednu od osnova za izradu Jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Predao im je Odluku o osnivanju projektnih timova, Poslovnik o radu, Smjernice izrade, Zakonodavnik okvir i Dinamički plan rada te je na taj način označen početak rada projektnih timova.
Projektni timovi formirani su prema prioritetnim područjima koja su prepoznata kao temeljna za izradu Jedinstvenog Zakona, a sastavljeni su od djelatnika Ministarstva branitelja, predstavnika udruga iz Domovinskog rata kao i eminentnih stručnih pojedinaca iz javnog i društvenog života te predstavnika drugih tijela javne i državne uprave.
Ministar je istaknuo da će u izradi Jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata, po prvi put, sudjelovati bivši pripadnici hrvatskih snaga i stradalnici Domovinskog rata. Oni će u suradnji sa stručnim službama Ministarstva branitelja iznaći nove modele sveobuhvatne skrbi odnosno ostvarivanja svih statusnih i materijalnih prava braniteljsko-stradalničke populacije.
Na kraju sastanka zaključeno je da su članovi projektnih timova dužni svojim radom promicati, njegovati i čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske. Na taj način težit će se svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena. 

Pisane vijesti

Dokumenti