Obilježavanje memorijalnog dana Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu

Slika /Matea/666666.jpg

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dana 5. svibnja 2016. godine nazočio je obilježavanju memorijalnih dana pogiblje Šefika Pezerovića, prvog hrvatskog redarstvenika Bošnjaka ubijenog u Domovinskom ratu.

Šefik Pezerović (15.3.1968.-22.7.1991.) bio je policajac u Policijskoj postaji Črnomerec u Zagrebu kad je kao dragovoljac otišao u obranu Pounja. Nakon što je poginuo njegov zapovjednik, Pezerović je kao jedini specijalac odlučio izvući preživjele suborce iz neprijateljskog obruča. No, neprijateljska granata ga je spriječila u toj akciji, kod Struge Banske teško je ranjen u glavu i ruku.
 
Čast mi je što vas mogu, kao jedan od vas, pozdraviti danas kada odajemo počast Šefiku Pezeroviću, prvom hrvatskom redarstveniku Bošnjaku ubijenom u Domovinskom ratu. 
Obični ljudi postajali su legende, uzori kako se bori i kako se brani svoj dom. Svaki mladi život je nenadoknadiv gubitak, ali dragi Šefikovi roditelji budite ponosni na svoga sina i našeg junaka, jer održavanje ovih memorijalnih dana dokaz je da njegova žrtva i žrtve svih poginulih hrvatskih branitelja nisu bile uzaludne, one su najsvetiji temelj naše države i nećemo dopustiti da ih itko omalovažava i tjera u zaborav. Vaš sin kao izniman čovjek i ponos Domovinskog rata ostaje simbol stradanja svih 1187 poginulih Bošnjaka, hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.  

Pisane vijesti