Prijave na 26. hodočašće u Mariju Bistricu

Slika /NG/Ilustracije/hodočašće Marija bistrica.jpg

Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate područnim jedinicama Ministarstva u županijama odnosno Gradu Zagrebu

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 26. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.
Hodočašće će se održati 7. listopada (nedjelja) 2018. godine.

Uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću će sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb) za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (jedan autobus za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo).

Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama/Gradu Zagrebu su područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja koje u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata organiziraju odlazak braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata na hodočašće.
 
Do 7:45 sati planiran je dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu
U 10:15 sati je početak koncelebrirane sv. mise  
Od 12:30 sati je podjela toplog obroka hodočasnicima
U 15:00 sati je početak Križnog puta
Od 17:00 sati planiran je odlazak hodočasnika iz Svetišta 

Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate područnim jedinicama Ministarstva u županijama/Gradu Zagrebu. Kontakt podaci za prijavu nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pisane vijesti