PRIOPĆENJE

Slika /MHB MEDVED/Ilustracije/Ilustracija zastave.jpg


Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno rade na rješavanju problema s kojima se suočavaju.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u četvrtak, 20. rujna 2018. godine, održan je drugi sastanak na kojem su, uz udruge iz Domovinskog rata, sudjelovali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sa suradnicima, ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Nastavljeni su razgovori o aktivnostima i postupcima koje institucije provode u cilju procesuiranja ratnih zločina, što je bio i povod pozivu gradonačelnika Penave na skup u Vukovaru. 

Naglašena je potreba za vrlo ozbiljnim i odgovornim pristupom ovoj temi te je još jednom jasno potvrđen zajednički stav kako je nužno izbjeći instrumentaliziranje najtežih stradalnika i žrtava iz Domovinskog rata u bilo čije svrhe. Dogovoren je nastavak razgovora s nadležnim institucijama kako bi se ojačala međusobna komunikacija i postigli što konkretniji rezultati.

Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno rade na rješavanju svih problema s kojima se suočavaju.

Pisane vijesti