Predstavljen projekt veteranskog centra u Daruvaru

  • Slika /slike/Daruvar/Daruvar2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu Projekta „Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“, Ministarstvo branitelja 28. je listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Daruvaru predstavilo projekt izgradnje Veteranskog centra Daruvar.

Predstavljanju Veteranskog centra Daruvar nazočili su ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik.

Lokacija za izgradnju Veteranskog centra Daruvar odabrana je u suradnji s lokalnom samoupravom i Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom. Odabrana lokacija budućeg veteranskog centra nalazi se u blizini Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju - Daruvarske toplice uz Rimsku šumu.

Veteranski centri su ustanove smještajno-rehabilitacijskog tipa u kojima će se provoditi preventivni psihosocijalni programi, radna terapija, razni oblici sportske rekreacije te će se korisnicima omogućiti sudjelovanje u kulturno–zabavnim i obrazovnim programima. U njima će se pružati savjetodavna pomoć i podrška u smislu zaštite prava ratnih veterana, članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i civilnih žrtava, njihova zapošljavanja, uključivanja u zadružno poduzetništvo i djelovanje udruga branitelja.
 
Za Projekt „Uspostave veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“ iz Europskog je fonda za regionalni razvoj odobreno 20 milijuna eura, a centri će se graditi u Sinju, Šibeniku, Petrinji i Daruvaru.

Pisane vijesti | Priopćenje