Poziv na 31. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariji Bistrici

Slika /FOTOGRAFIJE/2023/52399046696_cbed93b3b1_o.jpg

Pozivamo članove obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, predstavnike udruga iz Domovinskog rata da i ove godine sudjeluju na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici.

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju, 1. listopada 2023. održat će se 31. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću će u izravnoj organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja sudjelovati oko 1.100 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz svih županija i Grada Zagreba, za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (jedan autobus za svaku županiju i Grad Zagreb).

Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća su Područni odjeli Ministarstva hrvatskih branitelja u županijama/Gradu Zagrebu koji u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata organiziraju odlazak braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata na hodočašće.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji zainteresirani za sudjelovanje na hodočašću mogu se prijaviti Područnim odjelima Ministarstva u županijama/Gradu Zagrebu.

Kontakt podaci Područnih odjela mogu se pronaći na poveznici.

Dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu planiran je do 7.30 sati te je od 7.30 moguća sveta ispovijed u crkvi na otvorenom bl. Alojzije Stepinac.
 
  • 8.30 - 9.30 pobožnost Križnog puta
  • 10.00 -11.45 koncelebrirana sveta misa

Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi hodočašće na prvom programu od 10 sati.


Foto: MORH

Pisane vijesti