Hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji umrlih HRVI svečano uručeni ključevi stanova u Kutini

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2023/Kutina - dodjela stanova/IMG-20230923-WA0011.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Medved je istaknuo da se današnjim simboličnim činom uručenja ključeva zaokružuje stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida na području Grada Kutine i zaželio svima obilje veselja u novim domovima

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Kutini uručio ključeve 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji umrlih HRVI.
 
Stanovi su dio novoizgrađene stambeno-poslovne zgrade u centru Kutine koja je rezultat suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Grada Kutine. Stambeno-poslovna zgrada ima ukupno 27 stanova, četiri poslovna prostora te veliku multimedijalnu dvoranu koja je vlasništvo Grada, a u kojoj će se moći održavati brojne društvene aktivnosti.
 
Današnjem svečanom uručenju ključeva hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji umrlih HRVI, uz potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda nazočio je ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje u Ministarstvu hrvatskih branitelja Željko Motik, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, pomoćnica ravnatelja APN-a Josipa Tokić, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, predstavnici izvođača radova te brojni hrvatski branitelji, članovi obitelji hrvatskih branitelja i predstavnici udruga iz Domovinskog rata s područja Kutine.
 
Uoči svečanog uručenja ključeva novih stanova, nazočnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te je zahvalio APN-u i Gradu Kutini na suradnji u realizaciji ovog projekta kojim se riješilo stambeno zbrinjavanje braniteljskih obitelji na području Kutine, dvije godine od polaganja kamena temeljca za gradnju ove zgrade.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja je kupilo 10 stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja 
 
„Dodjelom ovih 10 stanova koje je kupilo Ministarstvo hrvatskih branitelja stambeno su zbrinuti svi HRVI s područja Grada Kutine koji su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje i sukladno kriterijima ostvarili pravo na dodjelu stana“, rekao je ministar.
 
Ministar Medved se osvrnuo na dinamiku stambenog zbrinjavanja u proteklim godinama te naglasio da je od 2016. godine stambeno zbrinuto 3.529 stradalnika iz Domovinskog rata putem Ministarstva hrvatskih branitelja. „Dodijelili smo 614 stanova te 1.387 stambenih kredita i 1.528 financijskih potpora, u ukupnom iznosu od približno 40 milijuna eura“, rekao je ministar.
 
Dodatno, putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kroz modele davanja u najam i darovanjem stanova i kuća te građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju kuće, stambeno je zbrinuto ukupno 2.753 braniteljskih obitelji.
 
U mandatu Vlade stambeno zbrinuto 6.292 braniteljskih obitelji
 
„Dakle, ukupno je u mandatu ove Vlade, putem Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine stambeno zbrinuto 6.282 braniteljske obitelji, a raduje me što će se taj broj povećati za ovih 10 obitelji, kojima danas uručujemo ključeve stanova“, istaknuo je.
 
Nakon uručenja ključeva, nazočni su obišli stanove, a ministar Medved je svima zaželio obilje veselja u novim domovima.


Pisane vijesti