Ministar Medved otkrio spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima s područja Trilja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2023/Trilj_otkrivanje spomenika_Ferata/IMG-20230925-WA0006.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Podsjetimo one koju su zaboravili i podučimo one koji možda nisu ni znali, sloboda koju danas imamo skupo je plaćena mladošću hrvatskoga naroda i ljudskim životima naših hrabrih hrvatskih branitelja", poručio je ministar Medved. 

Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima s područja grada Trilja poginulim u Domovinskom ratu, podignuto u dvorištu župne crkve Sv. Mihovila, otkrili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik triljske HVIDR-e Ivan Gilić.

Tom prigodom ministar Medved podsjetio je na hrabrost i žrtvu 16 Triljana koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote kako bi Hrvatska danas bila slobodna.

„Kao što je nas branitelje u Domovinskom ratu vodila ljubav prema domovini, za koju smo bili spremni žrtvovati svoje živote, a mnogi su i podnijeli tu najveću žrtvu za našu slobodu i neovisnost, tako nas i danas sve treba voditi domoljublje i inspirirati žrtva naših branitelja, a na poseban način one koji odlučuju o sudbini hrvatske države i našeg naroda“, kazao je ministar Medved, istaknuvši da je to trajna inspiracija i motivacija u svakodnevnom radu Vlade.

„Podsjetimo one koju su zaboravili, a podučimo one koji možda nisu ni znali, sloboda koju danas imamo, samostalna i suverena Republika Hrvatska skupo je plaćena. Plaćena je mladošću hrvatskoga naroda, ljudskim životima naših hrabrih hrvatskih branitelja i zato su nam oni temelj, usmjerenje, inspiracija i nadahnuće“, poručio je ministar Medved i pozvao sve da i nadalje nastave u zajedništvu raditi za dobrobit Hrvatske, koja je ostvarila sve svoje strateške ciljeve te je danas snažna, sigurna i perspektivna zemlja.

Prigodnim govorom obratio se i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin, koji je kazao kako je inicijativu za postavljanje spomenika pokrenula triljska HVIDR-a, a uoči otkrivanja spomen-obilježja u župnoj crkvi služena je misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Svečanost je organizirana u sklopu obilježavanja Dana Grada Trilja i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Trilja, a tim je povodom održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, kojoj je također nazočio ministar Medved, ujedno izaslanik predsjednika Vlade.

Foto: Ferata

Pisane vijesti