Potpisan Sporazum o partnerskoj suradnji

Slika /AM2017/Fotografije/Naslovna_HL_potpisivanje (Medium).jpg

Sporazum o partnerskoj suradnji potpisan je između Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Hrvatske Lutrije danas, 22. svibnja 2017. godine.

Svečano potpisivanje održano je u prostorijama Hrvatske Lutrije, a Sporazum o suradnji potpisali su direktor Hrvatske Lutrije gospodin Mario Musa i direktorica Fonda gospođa Julijana Marković.

Suradnja je vezana uz novu igru, brojčanu lutriju "Pobjednički b(r)oj" koja je krenula u prodaju, a dio prihoda izdvaja se za školovanje djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djece zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida, dragovoljaca i djece dragovoljaca iz Domovinskog rata.

Svečanosti je prisustvovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je tom prilikom rekao „Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nije veliki fond, ali je iznimno važan populaciji srednjoškolaca i studenata – djeci hrvatskih branitelja. Želim iskazati zahvalnost Hrvatskoj Lutriji što je prepoznala potencijal hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja te im odlučila olakšati ostvarivanje njihovih akademskih ciljeva.“ te istaknuo kako „Vjerujemo da se svaka kuna uložena u obrazovanje višestruko vraća u budućnosti, a danas je više nego ikad potrebno ulagati u obrazovanje u cilju zadržavanja mladog i kvalitetnog kadra u državi. S ponosom možemo istaknuti da je Fond za stipendiranje u ovih 10-tak godina postojanja isplatio više od 77 tisuća stipendija u ukupnom iznosu većem od 387 milijuna kuna.“

Pisane vijesti