Predstavljanje Ministarstva hrvatskih branitelja na Jarunu

Slika /AM2017/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske 27. i 28. svibnja 2017. godine na Jarunu, Ministarstvo hrvatskih branitelja organizira dvodnevni sajam zadruga hrvatskih branitelja te predstavljanje metodologije koja se koristi prilikom terenskih istraživanja.

Održavanje sajmova zadruga hrvatskih branitelja jedan je od načina na koji Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža podršku njihovom radu, a o dugogodišnjoj uspješnosti njihovog rada govori kvaliteta proizvoda karakterističnih za pojedina područja Republike Hrvatske. Na ovom dvodnevnom Sajmu zadruga hrvatskih branitelja bit će predstavljena raznovrsnost proizvoda i usluga zadruga hrvatskih branitelja.

Također, ove godine bit će predstavljena i izravna suradnja, aktivnosti i metodologija rada koje Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi u suradnji s Ministarstvom obrane RH na aktivnostima terenskih istraživanja, izvida, probnih iskapanja, ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja odnosno hrvatski model traženja nestalih osoba. Ujedno će biti demonstrirane poluge koje se koriste u pretraživanju terena u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava. Ovom prilikom bit će prikazana dugogodišnja intenzivna zajednička suradnja u traženju posmrtnih ostataka i vraćanja dostojanstva žrtvama Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
Pozivamo sve zainteresirane da u što većem broju posjete Sajam zadruga hrvatskih branitelja, kako bi se uvjerili u kvalitetu njihovih proizvoda, te prikaz metodologije koja se koristi prilikom terenskih istraživanja kako bi se upoznali s radom Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Pisane vijesti