25. Vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes

  • Slika /AM2017/Fotografije/Lourdes_2017/lourdes_19052017_02.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od 16. do 23. svibnja 2017. godine, u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, održano je 25. Vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes u sklopu 59. Međunarodnog vojnog hodočašća (59. PMI) pod geslom „Daruj nam mir“.

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, održalo se 25. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes. Uz vojnike i policajce te vojne i policijske kapelane, sudjelovali su hrvatski branitelji i članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je brigadni general Miroslav Kovač, a ono se odvija pod geslom " Daruj nam mir " te ga predvodi vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

U petak, 19. svibnja 2017. godine, na svečanom otvorenju 59. Međunarodnog vojnog hodočašća u bazilici Sv. Pija X., prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović.

U nacionalnom dijelu programa za hrvatske hodočasnike organizirana je misa pred Spiljom ukazanja, križni put s paljenjem svijeća i misa u bazilici Sv. Krunice i bazilici  Pia X. Na hodočašću su tradicionalno sudjelovali Orkestar Oružanih snaga RH i Klapa HRM "Sveti Juraj“. 

Po povratku hodočasnika, završno misno slavlje bit će održano u crkvi Uzvišenja svetoga Križa u novozagrebačkom naselju Siget 23. svibnja 2017. godine. 





Foto: MORH/ D. Jonjić

Pisane vijesti