Potpisan Sporazum Ministarstva hrvatskih branitelja s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/DSC_0170.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Riječ je o opremanju i uređenju dijela Kliničkog Zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u svrhu osiguravanja usluga liječenja dekubitusa hrvatskih ratnih vojnih invalida i drugih pacijenata

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić potpisali su Sporazum o opremanju i uređenju dijela prostora Kliničkog Zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u Božidarevićevoj ulici u Zagrebu.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su državni tajnik Špiro Janović, predstojnik Kliničkog zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala prim. mr. sc. Neven Kauzlarić, dr. med., i glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, te predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški.

Riječ je o opremanju i uređenju dijela prostora Kliničkog Zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u svrhu osiguravanja usluga liječenja dekubitusa hrvatskih ratnih vojnih invalida i drugih pacijenata koji ne zahtijevaju kirurško liječenje.

„Potpisivanje ovog Sporazuma prevažan je čin za sve nas, to je korak u svjetlu iznalaženja kvalitetnog i održivog načina liječenja naših najtežih bolesnika“, kazao je ministar Medved, zaključivši kako je svaka kuna uložena u taj projekt pozlaćena, napose s obzirom na patnju koju prolaze pacijenti s dekubitusima.

Ministar Medved zahvalio je djelatnicima Ministarstva koji su radili na pripremi ovog Sporazuma, kao i ravnatelju KBC-a Zagreb na suradnji, a posebno predsjedniku Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine na inicijativi, kao i na iznimno dobroj i kvalitetnoj suradnji.

Zadovoljstvo potpisanim Sporazumom izrazili su i ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić te predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški, istaknuvši kako će se time znatno unaprijediti zdravstvena skrb najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida, kao i drugih pacijenata kojima je potrebna takva zdravstvena skrb. „Uvjeren sam da ćemo ovom suradnjom dostići razinu međusobnog povjerenja koja će rezultirati i nekim budućim zajedničkim projektima“, kazao je prof. Ćorušić, zahvalivši ministru Medvedu na suradnji i Đuri Glogoškom na inicijativi.

Glogoški je pak zahvalio svima koji su pridonijeli sklapanju ovog Sporazuma, istaknuvši pritom da Udruga 100%-tnih HRVI I. skupine vodi računa ne samo o svojim članovima, nego i o svim hrvatskim braniteljima, kao i o civilnim osobama s invaliditetom, svjesni da hrvatski ratni vojni invalidi čine tek manji udio u ukupnom postotku osoba s invaliditetom. „Želja nam je da iza nas nešto ostane i stoga bismo voljeli da se osiguraju sredstva kako bi se i ubuduće mogla iznalaziti najkvalitetnija rješenja za prevenciju i liječenje dekubitusa“, kazao je Glogoški,  zahvalivši u ime članova Udruge, kao i svih koji će biti liječeni u toj ustanovi.

Pisane vijesti