Posjet ministra Matića Škabrnji

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Predrag Matić posjetio je u utorak, 27. siječnja, Općinu Škabrnja te sudjelovao u komemoraciji za poginule branitelje na Ražovljevoj glavici.

Ministrov posjet započeo je razgovorom s načelnikom Općine Škabrnja, gospodinom Nediljkom Bubnjarom, o projektima koje Općina priprema te o mogućnosti da Ministarstvo branitelja u njima sudjeluje kroz program sufinanciranja. U tom kontekstu, spomenut je nastavak ulaganja u izgradnju Memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici.
 
Ministarstvo branitelja je dosad projekt Memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici sufinanciralo 2012. godine s 230.000 kuna, dok je u 2013. godini za nastavak projekta odobreno 151.328 kuna. U ožujku 2013. godine, na inicijativu Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga, izgrađen je zavjetni križ tehnikom suhozida, a na realizaciji gradnje sudjelovalo je 300-tinjak hrvatskih branitelja i mještana iz Škabrnje i okolnih mjesta.
 
Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 4. prosinca 2014. godine usvojila Odluku o sufinanciranju izgradnje pristupne ceste do Memorijalnog centra i zadužila Hrvatske ceste d.o.o. da u tu svrhu osiguraju sredstva u iznosu od 488.600 kuna. Ministarstvo branitelja za nastavak izgradnje Memorijalnog centra Ražovljeva glavica osiguralo je u 2014. godini 200.000 kuna.
 
U sklopu svog posjeta, ministar Matić je položio vijenac i upalio svijeću za poginule hrvatske branitelje i civile kod Središnjeg križa na groblju Sv. Luke u Škabrnji te sudjelovao na svetoj misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Na Ražovljevoj glavici ministar je položio cvijeće i upalio svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja Denisa Špike i Dragana Gulana te s načelnikom Bubnjarom otvorio pristupnu cestu.

 



Pisane vijesti | Priopćenje | Domovinski rat