Počeli radovi na zgradama za hrvatske branitelje u Imotskom

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/5e67fc8829111ccb718b45bd.jpg

Ministarstvo hrvatskih branitelja je odlučilo dovršiti izgradnju stanova u naselju Bage u Imotskom za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida s tog područja

Za potrebe stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Imotskog u srijedu, 11. ožujka 2020. počeli su radovi na dovršenju četiri stambene građevine s 24 stana u naselju Bage u Imotskom.

Vrijednost investicije je 16.732.761,00 kuna,  a troškove komunalnog opremanja stambenog objekta snosit će Grad Imotski. Izvođač radova je trgovačko društvo „Izgradnja Futura“ d.o.o., a nadzor provodi poduzeće „Gin – company“ d.o.o. Zadar.

Podsjetimo, sukladno Odluci Povjerenstva za imovinu Vlade RH iz 2006. godine i Sporazumu o prijenosu prava upravljanja stanovima iz 2007. godine, Ministarstvu branitelja preneseno je s Ministarstva obrane pravo upravljanja na 24 nedovršena stana u naselju Bage u Imotskom.

Stanovi su predani na upravljanje Ministarstvu branitelja budući da nije postojala potreba stambenog zbrinjavanja djelatnih vojnih osoba na području Grada Imotskog,  a postojao je interes za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata na tom području.

Stanovi su u 'roh-bau' fazi, a gradnja je započela još 1996. godine kada su Ministarstvo obrane kao kupac i tvrtka Gradnja Imotski d.o.o. kao prodavatelj zaključili Ugovor o prodaji kojim je Ministarstvo obrane kupilo 24 stana u izgradnji. Zbog stečaja izvođača stambene zgrade nikada nisu dovršene.

Ministarstvo hrvatskih branitelja je odlučilo 2016. godine dovršiti izgradnju stanova u naselju Bage u Imotskom za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida s tog područja.

Izrađen je vještački nalaz započete izgradnje, proveden postupak ispitivanja nosive konstrukcije i ugrađenih materijala navedenih stambenih zgrada te je dokazana mehanička otpornost i stabilnost nosive konstrukcije, a proveden je i postupak legalizacije stambenih zgrada.

Pisane vijesti