Organizatori hodnje od Vukovara do Dubrovnika zahvalili ministru Medvedu na potpori

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2023/Dodjela zahvalnice - Hodnja DU-VU/DSC_0621.JPG
  • Slika

Predstavnici projekta pod nazivom “Jedno srce - jedna duša od Vukovara do Dubrovnika” zahvalili su ministru Medvedu na potpori projektu u sklopu kojega je skupina branitelja prepješačila više od 1100 kilometara, od istoka do juga Hrvatske

U povodu uspješno realiziranog projekta pod nazivom “Jedno srce - jedna duša od Vukovara do Dubrovnika”, u sklopu kojega je skupina hrvatskih branitelja drugu godinu zaredom provela hodnju od istoka do juga Hrvatske, predstavnike provoditelja projekta primio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Čestitao im je na još jednom pothvatu kojim doprinose promicanju vrijednosti stvorenih u Domovinskom ratu i očuvanju sjećanja na to najvažnije razdoblje naše novije povijesti, kao i na sve naše poginule i nestale hrvatske branitelje, kojima su tijekom hodnje odali počast na brojnim spomen-obilježjima na putu kojom su prolazili.

Projekt zajedno provode Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i Udruga veterana 104. brigade ZNG Varaždin te Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a njihovi predstavnici Mario Dragalić, Nenad Kamenar i Tomislav Basa zahvalili su ministru Medvedu na pruženoj potpori u realizaciji projekta te su mu uručili zahvalnicu i dres s oznakama udruga koje sudjeluju u projektu i partnerima.

Kako je istaknuo voditelj i idejni začetnik hodnje Nenad Kamenar, cilj projekta je promicanje i očuvanje vrijednosti i stvaranje pozitivne percepcije javnosti o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, a kako bi dali svoj doprinos kulturi sjećanja, sudionici hodnje zastali su uz niz spomen-obilježja iz Domovinskog rata i odali počast našim žrtvama pod motom “Da se ne zaboravi”.

Prvu hodnju proveli su u povodu svečanog otvorenja Pelješkog mosta, kada su prepješačili tisuću kilometara od Vukovarskog vodotornja do Pelješkog mosta, a ove godine osmorica hrvatskih branitelja prešli su više od 1100 kilometara za 35 dana. Iz Vukovara su krenuli na Dan državnosti, 30. svibnja, a do brda Srđ iznad Dubrovnika stigli su 4. srpnja.

U ovogodišnjoj hodnji sudjelovali su Robert Štih, Josip Janković, Miljenko Mike Varga, Josip Hunjet, Nenad Kamenar i Božidar Sambolec, logistička potpora i pratnja bili su im Goran Hrašćanec, Marijan Huzjak, Tomislav Basa, Darko Posarić i Boris Težački, a potporu su im pružili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata s kojima su se susretali tijekom hodnje.

Pisane vijesti