Održana peta sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png

U Ministarstvu hrvatskih branitelja 25. listopada 2021. održana je 5. sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj povodom organizacije obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Sjednicom je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a uz članove Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, među kojima su predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata s područja Grada Vukovara te nadležnih državnih tijela, sjednici su nazočili i predstavnici Općine Škabrnja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Budući da se i ovo obilježavanje održava u posebnim okolnostima pandemije koronavirusa, ministar Medved naglasio je važnost pronalaska odgovarajuće ravnoteže između nužnih epidemioloških mjera i dostojanstvenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Također je istaknuo kako, u ovoj zahtjevnoj i složenoj situaciji, obilježavanje 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje zahtjeva jedinstveni pristup u organizaciji toga dana kada se prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata.

S tim su se usuglasili i ostali članovi Vijeća, uz konstruktivne prijedloge i sugestije sudionika sjednice, te je zaključeno kako će se Vijeće ponovno sastati 10. studenoga 2021. kako bi definirali program i precizirali aktivnosti obilježavanja sukladno epidemiološkom okviru kojega izrađuje HZJZ na temelju preporuka epidemiološke struke, uz apel za daljnjim odgovornim ponašanjem u prevenciji širenja koronavirusa.



Pisane vijesti