Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog telekoma

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2024/FOTOGRAFIJE/Sastanak Fond HB/WhatsApp Image 2024-03-15 at 14.41.03.jpeg
  • Slika
  • Slika

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i partnerskim odnosom, kao i poslovnim rezultatima Hrvatskog telekoma, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti u svrhu dobrobiti i unaprjeđenja poslovanja Fonda hrvatskih branitelja
 

U Ministarstvu hrvatskih branitelja danas je održan sastanak predstavnika Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s predstavnicima Hrvatskog Telekoma d.d. i predstavnicima InterCapital Asset Management d.o.o., društva koje upravlja Fondom.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno predsjednik UO Fonda, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma d.d. Kostas Nebis, predsjednik Uprave InterCapital Asset Management d.o.o. Ivan Kurtović, članica Uprave HT-a i nadolazeća predsjednica Uprave Nataša Rapaić, članovi Uprave Siniša Đuranović  i Matija Kovačević te član Uprave ICAM-a Krešo Vugrinčić.

Ministar Medved istaknuo je važnost održavanja kontinuiranog dijaloga kako bi se Fond učinio dugoročno održivim. Čestitao je predstavnicima HT-a na uspjesima u prethodnoj godini i investicijama koje ulažu u Republici Hrvatskoj, kao i na isplati dividende dioničarima.

Naglasio je da su to sredstva koja su usmjerena prema najranjivijoj populaciji hrvatskih branitelja. Naime, Fond 75% svoje dobiti, koja dolazi od ulaganja odnosno dividende koju prihoduje, kontinuirano isplaćuje u socijalno-razvojne svrhe najugroženijim braniteljskim skupinama, kao i za stipendiranje djece hrvatskih branitelja. Upravo zato, kontinuirana isplata dividende je od velike važnosti za dugoročnu održivost Fonda.

Predstavnici HT-a istaknuli su da su imali iznimno dobru poslovnu godinu. Naveli su da su zbog snažnog komercijalnog zamaha i pozitivnih poslovnih kretanja u 2023. godini zabilježili rast prihoda od 5,7 posto u odnosu na prethodnu godinu, zahvaljujući dobrim rezultatima u segmentima privatnih i poslovnih korisnika, unatoč inflacijskim i konkurentskim pritiscima. Dodatno, istaknuli su kako je HT imao rekordnu investicijsku godinu ulažući u optičku infrastrukturu Hrvatske.

Predstavnici InterCapital Asset Managementa naglasili da su se od trenutka preuzimanja Fonda HB trudili izgraditi partnerski odnos i dijalog sa Ministarstvom hrvatskih branitelja i sa HT-om. Istaknuli su da je Fond HB od 2017. godine u svojoj neto imovini narastao preko 50 posto.
 
Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo iznesenim prijedlozima i partnerskim odnosom, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda i u budućnosti.

Pisane vijesti