Održan sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i Ministarstva hrvatskih branitelja po pitanju nestalih osoba

Slika /AM2017/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Radi usuglašavanja Protokola o suradnji između Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale i Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore, u Podgorici je, 21. srpnja 2017. godine, održan sastanak predstavnika Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja i Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore.

Predstavnici Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, na čelu s pomoćnikom ministra Stjepanom Sučićem zaduženim za ovo područje rada i predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore na čelu s Draganom Đukanovićem, predsjednikom Komisije, razgovarali su  o aktualnim pitanjima vezanim za nestale osobe kao i o budućoj suradnji u području rješavanja slučajeva nestalih osoba.

U drugom dijelu sastanka pristupilo se usuglašavanju Protokola o suradnji između Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale i Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore, kojim je predviđeno uređenje međusobnih odnosa, obveza i način zajedničkog rada tijela dviju država. Tekst Protokola je usuglašen, a njegovo potpisivanje planirano je u rujnu 2017. godine.

Pisane vijesti