Odlazak djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Sjedinjene Američke Države

Slika /Arhiva/slike/web.jpg

U utorak, 23. srpnja 2013. godine, u ranojutarnjim satima, grupa djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja s pratnjom putuje u Sjedinjene Američke Države kako bi sudjelovala u ljetnom kampu organizacije Thursday's Children.

Posredstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Ministarstvu branitelja je proslijeđen poziv za sudjelovanje četvero mladih osoba iz Hrvatske u međunarodnom projektu naziva "Common Bond Project". Radi se o projektu organizacije Thursday's Children koja svake godine spaja 80-tak mladih iz cijelog svijeta koji su prošli kroz traumu izgubivši nekog člana obitelji (oca, majke, brata ili sestre) zbog rata, odnosno terorizma.

Namjera programa je pomoći djeci u rehabilitaciji od posljedica tih rana kroz razmjenu iskustava i terapiju, kao i razne sportske i umjetničke radionice.

Ljetni kamp se organizira u razdoblju od 23. do 31. srpnja 2013. godine na Bryn Mawr College u Pensilvaniji.

Na prijedlog Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske odabrano je četvero djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (Dino Rupić, Kristian Černok, Irena Mihaljević i Iva Skender) te Nikolina Ćorak, djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Grada Zagreba i Zagrebačke županije kao njihova pratiteljica na prijedlog Uprave za hrvatske branitelje.

Sve troškove puta i boravka sudionika iz Hrvatske financira organizacija Thursday's Children, dok je Ministarstvo branitelja financiralo sve troškove izdavanja vize za boravak u SAD-u.

Najave