Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Petrinji

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Petrinja_Oluja/DSC_0698[1].jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pomoćnik ministra Nenad Križić prisustvovao je u subotu, 5. kolovoza 2017. godine, obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. Obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Petrinji.

Nakon svete mise slavljene u crkvi sv. Lovre, svečanim Mimohodom pobjede, ponosa i sjećanja okupljeni su se uputili prema spomen-obilježju pukovniku Predragu Matanoviću gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za one koji su život dali za slobodu Petrinje.
 
Prigodnim se govorom okupljenima obratio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je uputio sućut obiteljima poginulih hrvatskih branitelja za njihovu nemjerljivu žrtvu. „Zahvaljujem se svim pripadnicima pobjedničke hrvatske vojske i policije i hrvatskom narodu, građanima Petrinje na doprinosu u Domovinskom ratu. Ovdje su brojni hrabri, obični ljudi promaknuti u legende, u junake Domovinskog rata. Oni danas žive skromno, vratili su se u svoj grad“, rekao je i napomenuo kako je trajna obveza Ministarstva hrvatskih branitelja biti na dispoziciji i pomoći u svemu što je ostvarivo i realno kada su u pitanju prava hrvatskih branitelja.

Pisane vijesti