NAJAVA: Obilježavanje Međunarodnoga dana nestalih osoba

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/nestali.JPG

U četvrtak 30. kolovoza 2018. godine u Karlovcu će se održati središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja te supokroviteljstvom i potporom Karlovačke županije, Grada Karlovca, Hrvatskog Crvenog križa i Međunarodnog odbora Crvenog križa te Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, u četvrtak 30. kolovoza 2018. godine, u Karlovcu će se održati središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba.

Program obilježavanja:
 
10.30 sati        „Četiri rijeke“ spomenik poginulim hrvatskim braniteljima
                        polaganje vijenaca, kratka molitva, Trg hrvatskih branitelja 1
 
11.30 sati        Nacionalno svetište sv. Josipa – prigodna Sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata
 
13.00 sati        Prigodni program, Šetalište dr. Franje Tuđmana/glazbeni paviljon
 
15.00 sati        Zajednički prigodni ručak i druženje, restoran Zrinski, Ul. Marina Držića 4

Uz redovni program obilježavanja Međunarodnoga dana nestalih osoba Uprava za zatočene i nestale  Ministarstva hrvatskih branitelja predstavit će aktivnosti iz svog djelokruga rada usmjerene na pronalazak nestalih osoba (Šetalište dr. Franje Tuđmana, 10.00 – 20.00 sati).

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine.
 

Pisane vijesti