Ministar Tomo Medved u radnom posjetu Koprivnici

Slika /FOTOGRAFIJE/Rujan/Koprivnica - udruge i županija/1 (Large).JPG

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i njegovi suradnici održali su radne sastanke s predstavnicima Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke te predstavnicima regionalne i lokalne vlasti u Koprivnici.

U sklopu posjeta Koprivnici, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i njegovi suradnici održali su sastanak s predstavnicima Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke. U okviru Udruge djeluje Zaklada „Uvijek sa srcem“ osnovana sa svrhom poboljšanja ekonomskog i materijalnog položaja hrvatskih branitelja – zaposlenika Podravke i članova njihovih obitelji i jedina je korporativna zaklada u Republici Hrvatskoj koja se bavi pitanjima hrvatskih branitelja. Članovi Udruge prezentirali su ministru svoj rad te planirane projekte i izložili mu probleme s kojima se susreću. Ministar Medved predstavio im je pojedine mjere novog Prijedloga zakona za koje su izrazili poseban interes, nakon čega su svi zajedno zapalili svijeće i pomolili se u kapelici podignutoj u čast poginulim djelatnicima Podravke u sjedištu same kompanije.

Svoj posjet Koprivnici ministar je iskoristio i kako bi se sastao sa županom Koprivničko-križevačke županije Darko Korenom, njegovim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te zamjenicom gradonačelnika Koprivnice Melitom Samoborec. Na sastanku se razgovaralo o suradnji i projektima integracije što većeg broja hrvatskih branitelja u gospodarski život prostora na kojem žive. Župan  Koren istaknuo je kako ovaj posjet ima širi kontekst u smislu gospodarstva, a osnovna je namjera da se braniteljskim zadrugama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima omogući ulazak njihovih proizvoda na tržište, kroz kooperantski odnos s Podravkom. Ministar Medved rekao je kako je plasman proizvoda braniteljskih zadruga i OPG-ova jedna od važnih mjera Ministarstva, a sve s ciljem da se kroz potporu proizvođačima doprinese resocijalizaciji i psihosocijalnom osnaživanju braniteljske zajednice. „Odgovoran odnos prema braniteljima, posebice onih 82 tisuće koji nemaju stalno zaposlenje i nemaju nikakva primanja, omogućit će i novi zakon, čiji prijedlog sutra kreće u saborsku proceduru“, zaključio je ministar hrvatskih branitelja.

Nakon prijema u sjedištu Županije, ministar Medved, državna tajnica Ministarstva hrvatskih branitelja Nevenka Benić i umirovljeni pukovnik HV-a Zvonko Beljo, zajedno s predstavnicima Županije, položili su vijenac i zapalili svijeće podno Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u centru Koprivnice.

Pisane vijesti