Ministarstvo i Podravka potpisali Sporazum o suradnji u otkupu proizvoda zadruga hrvatskih branitelja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Rujan/Podravka/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke d.d. Marin Pucar potpisali su u utorak, 26. rujna 2017. godine, Sporazum o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka će proizvođačima pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe kroz edukacije, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.
 
Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar prisjetio se uloge Podravke u Domovinskom ratu, kada je ova prehrambena kompanija bila hraniteljica hrvatskih branitelja na ratištima diljem zemlje, osiguravši tako značajnu ulogu u obrani domovine. Naglasio je kako ni danas, kao i tijekom devedesetih godina, Podravka nije usredotočena samo na svoje privatne i ekonomske interese, već uvijek djeluje kroz domoljubnu i patriotsku komponentu. „U svojim razvojnim i strateškim planovima Podravka ima dimenziju dodatnog poticanja razvoja hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede. Daljnja suradnja s braniteljskim zadrugama i partnerstvo s Ministarstvom hrvatskih branitelja još jedan iskorak prema povećanju udjela domaće sirovine u proizvodima Podravke što je, između ostalih, jedan od strateških ciljeva Podravke u budućem razdoblju“, naglasio je Pucar pozvavši sve braniteljske zadruge da se uključe u ovaj partnerski, interaktivni odnos.
 
Ministar Tomo Medved naglasio je kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja pružati potporu zadrugama hrvatskih branitelja na međusobnom povezivanju i umrežavanju radi zajedničkog nastupa kao potencijalnih kooperanata Podravke te zahvalio Podravki što je, kao vodeća domaća prehrambena kompanija, kao svoje partnere prepoznala i hrvatske branitelje te im na ovaj način pruža svoju podršku. „Uvjeren sam da će ovaj sporazum braniteljima koji vode zadruge i poljoprivredna obiteljska gospodarstva omogućiti siguran i kvalitetan plasman njihovih proizvoda te da će ova suradnja biti primjer, motivacija i ohrabrenje drugim hrvatskim braniteljima da se uključe i na taj način potaknu razvoj hrvatske poljoprivrede. Podravka je partner koji nam se stavlja na raspolaganje i svojim potencijalima omogućuje otkup svih proizvoda koje smo u mogućnosti proizvesti“, istaknuo je ministar, dodavši kako je potpisivanje ovog sporazuma prilika da se javnost upozna s jednim od najboljih načina zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja. „Zadrugarstvo se pokazalo kao uspješan model razvojnih, gospodarskih i poduzetničkih potencijala braniteljske populacije koji dovodi do njihovog osnaživanja jer u zadrugama pronalaze priliku za novi početak, doprinoseći održivosti sela i razvoju naše Domovine“, zaključio je.

Nakon potpisivanja sporazuma uslijedio je radni dio posjeta tijekom kojih su održane prezentacije predstavnika različitih sektora kompanije. Predsjednik i članovi Uprave Podravke poveli su ministra i njegove suradnike u obilazak proizvodnog sektora, konkretno najstarije tvornice u sklopu Podravke – tvornice voća.

Pisane vijesti