Ministar Medved s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

  • Slika /Dokumenti 2023/DSC_0184.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i iskazana međusobna potpora radu i djelovanju, u kojem će se i nadalje poticati zajedništvo i partnerski odnos

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima sastao se 14. veljače 2023. s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora koje je predvodio predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

Ministar Medved izvijestio ih je o najznačajnijim projektima, aktivnostima i inicijativama Ministarstva hrvatskih branitelja kao što je uspostava veteranskih centara i osnivanje ustanova za dugotrajni smještaj, kontinuirana potpora bivšim zatočenicima srpskih koncentracijskih logora te vraćanje deset posto od smanjenih braniteljskih mirovina.

Istaknuo je punu potporu Vlade svim projektima i aktivnostima Ministarstva, koje u svom djelovanju obuhvaća i suradnju s braniteljsko-stradalničkim udrugama, naglasivši pritom partnerski odnos s udrugama iz Domovinskog rata, kao i dobru suradnju s Hrvatskim generalskim zborom.

General Krešić zahvalio je na prijemu i pohvalio napore i postignuća Ministarstva hrvatskih branitelja u mandatu ministra Medveda, izrazivši potporu Hrvatskog generalskog zbora spomenutim aktivnostima. Osvrnuo se na reorganizaciju HGZ-a, čiji je ustroj i funkcionalne cjeline kroz prezentaciju predstavio general Frane Tomičić, s posebnim naglaskom na status i način financiranja djelatnosti koje provode i planiraju.

O djelovanju HGZ-a govorili su i generali Mladen Kruljac i Ljubo Ćesić, a zajednička je poruka svih članova izaslanstva kako će HGZ i nadalje biti vjerodostojan i pouzdan partner hrvatskoj državnoj politici.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i iskazana međusobna potpora radu i djelovanju, u kojem će se i nadalje poticati zajedništvo i partnerski odnos.

Pisane vijesti