Ministar Medved položio kamen temeljac za Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu

  • Slika /dokumenti/Nikola/Aržano2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Povodom 30. godišnjice pogibije Josipa Jovića 30. ožujka 2021. odana mu je počast na njegovom posljednjem počivalištu na mjesnom groblju u Aržanu. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su odala brojna izaslanstva, a komemoraciji je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar Medved ujedno je položio kamen temeljac za izgradnju Memorijalnog centra Josip Jović. Tom prigodom izrazio je zadovoljstvo što će se i taj projekt kao dio obrazovno-muzejskih ustanova vezati uz Memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata Vukovar te će, uz Karlovac, Lipik, Pakrac i Knin, i Aržano nuditi sadržaj vezan uz Domovinski rat za učenike i sve posjetitelje.

Memorijalni centar gradi se u neposrednoj blizini nove škole u Aržanu, a sadržavat će komemorativni dio u spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata - Spomen dom Josip Jović te druga obilježja i simbole Domovinskog rata, kao  i multifunkcionalnu dvoranu. Investitor je Općina Cista Provo, s projekt sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja i Splitsko-dalmatinska županija.

Foto: HINA

Pisane vijesti