Ministar Medved na susretu hrvatskih braniteljica u Vukovaru

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Braniteljice 7.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Sve vas povezuje iznimna snaga koju ste pokazale kao žene i kao majke, a u Domovinskom ratu i kao ratnice – braniteljice svoje obitelji i svoga doma, ali i svoje domovine i svoga naroda. Zbog toga zaslužujete priznanje i zahvalu našeg društva i države, u čijim temeljima su ugrađene sve naše žrtve, među kojima i mnoge žene.,“ poručio je minista Medved hrvatskim braniteljicama

Ovogodišnji susret hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata održan je 3. lipnja u Vukovaru, a susretu koji se svake godine održava u drugom gradu pod nazivom “Žena, majka, ratnica” uz brojne braniteljice iz cijele Hrvatske nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade.

Prigodnom programu nazočili su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Marijana Balić, ministar obrane Mario Banožić, županice i župani, gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici Hrvatske vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata.

Izaslanstva su polaganja vijenaca i paljenja svijeća odala počast na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, a u crkvi Sv. Filipa i Jakova služena je misa koju je predvodio vukovarski župnik fra Ivica Jagodić.

Hrvatske braniteljice su organizirale mimohod od župne crkve do Hrvatskog doma, gdje je održana svečana akademija, na kojoj su se prigodnim govorima obratili organizatori i najviši uzvanici.

Ministar Medved istaknuo je da nije bilo postrojbe u Domovinskom ratu u kojoj nisu sudjelovale i žene te je zahvalio braniteljicama na njihovom doprinosu Domovinskom ratu, ali i na svemu što su činile za svoje obitelji i društvo u cjelini od Domovinskog rata do danas.

„Sve vas povezuje iznimna snaga koju ste pokazale kao žene i kao majke, a u Domovinskom ratu i kao ratnice – braniteljice svoje obitelji i svoga doma, ali i svoje domovine i svoga naroda. Zbog toga zaslužujete priznanje i zahvalu našeg društva i države, u čijim temeljima su ugrađene sve naše žrtve, među kojima i mnoge žene.,“ poručio je minista Medved hrvatskim braniteljicama.

U svom obraćanju saborska zastupnica Marijana Balić zahvalila je hrvatskim braniteljicama na njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti kojom su omogućile da smo danas slobodni, a predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija-Kovačić istaknula je ulogu žena u Domovinskom ratu te zahvalila svima koji prepoznaju tu ulogu i pružaju potporu braniteljicama.

Prigodnim govorima obratili su se i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić te izaslanik gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Policijska klapa “Sv. Mihovil” te dječji zbor “Vukovarski golubići”.

Tim su povodom dodijeljene i zahvalnice zaslužnima za održavanje sjećanja na ulogu žena u Domovinskom ratu, skrb za braniteljice i pomoć u radu Udruge, među kojima su i ministar Medved i Stjepan Sučić iz Ministarstva hrvatskih branitelja te ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

FOTO: MORH/J.Kopi

Pisane vijesti