Javni poziv

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Ilustracija zastave 2.jpg

Ministarstvo objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2019. godini

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2019. godini koji će biti otvoren od 14. lipnja do 15. srpnja 2019. godine.

Za potporu temeljem navedenog Javnog poziva mogu se kandidirati hrvatski branitelji, djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca i djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji su bili nezaposleni najmanje 30 dana prije registracije vlastite samostalne djelatnosti, a ukoliko je djelatnost registrirana nakon 10. kolovoza 2018. godine.

Svi uvjeti korištenja potpore i način podnošenja zahtjeva propisani su Javnim pozivom, a isti je uz svu popratnu dokumentaciju dostupan na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć.

Pisane vijesti