Hrvatskim braniteljima u Splitu uručena rješenja za stambeno zbrinjavanje

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Listopad/Split - dodjela stanova/7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić na svečanosti u Splitu dodijelio je u utorak, 31. listopada 2017. godine, ključeve stana te rješenja za sedam stambenih kredita i trinaest financijskih potpora hrvatskim ratnim vojnim invalidima i dragovoljcima iz Domovinskog rata.

Na svečanosti dodjele bio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je tom prilikom istaknuo kako se briga države, županije i gradova prema braniteljima, stradalnicima i djeci ne može zadržati isključivo i samo na ovakvim hvalevrijednim gestama. „Moramo, prije svega, izmjenama i dopunama zakona koji ide prema zaštiti dostojanstva i digniteta ne samo Domovinskog rata, vas sudionika, nego i svih koji su vezani za vas, a to je najveći dio naših građana. Vjerujem da ćemo u narednom razdoblju, zajedno s tri ministarstva, doći do velikog naselja branitelja na Korešnici. Tu doista vidimo jedan konačni, pravi i ljudski kompleks u kojem u narednom razdoblju želimo osigurati više od 200 stanova s pripadajućim vrtićima i školama. To je ono što svima nama treba“; istaknuo je Opara.

Pročelnik Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić zahvalio je Ministarstvu hrvatskih branitelja i iskazao radost zbog ove dodjele. „Dajemo svesrdnu podršku ministru i cijelom vodstvu Ministarstva u svemu što rade jer je nas branitelja svakog dana sve manje i mnogi su već u nekom zenitu svog života. Naši branitelji u ratu nisu nikada zakazali i takvim ljudima potrebno je odati neku počast, a ovo je jedan od najljepših načina na koji se to može izraziti“, zaključio je i čestitao svima kojima su uručena rješenja poručivši: „Vi to niste dobili, vi ste to zaslužili.“

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić rekao je kako je Ministarstvu hrvatskih branitelja jedna od prioritetnih mjera upravo stambeno zbrinjavanje. „Poduzeli smo u proteklom razdoblju niz aktivnosti u smjeru stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca iz Domovinskog rata, uz mjere donošenja nacionalne strategije za očuvanje njihova zdravlja jer smo, na žalost, svjedoci na nas je svakog dana sve manje“, istaknuo je te prisutne upoznao s aktivnostima vezanima uz prijedlog novog zakona koji će uskoro u Hrvatski sabor na drugo čitanje. Osvrnuo se i na planiranu granju naselja za branitelje na Korešnici kazavši kako je riječ o vrlo bitnom i na razini države jednom od najvećih programa.

Na listi prvenstva za 2017. godinu nalazi se 11 159 zahtjeva za dodjelu stambenih kredita i 377 zahtjeva za dodjelu financijske potpore za kupnju prve nekretnine. Ove godine, Ministarstvo je zbrinulo 400  stradalnika iz Domovinskog rata dodjelom 80 stanova, 209 stambenih kredita, 11 financijskih potpora te sanacijom 30 stanova, a do kraja godine planira se dodjela još 20 stanova, 50 stambenih kredita, 30 financijskih potpora te sanacija 15 stanova.

Osim u Splitu, u proteklih dana uručena su rješenja hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu, Osijeku i Virovitici te su planirana uručenja u Šibeniku.

Pisane vijesti