Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika /slike/inmemoriam1.png

Ministarstva hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova obilježit će blagdan Svih svetih i Dušni dan 27., 30. i 31. listopada te 1. i 2. studenoga 2017. godine.

Svečano polaganje vijenca za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata u ime triju ministarstava obavit će se 31. listopada 2017. godine u 11 sati kod središnjeg spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija.

Iznimno će se polaganje vijenaca obaviti u:

Istarskoj županiji: kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli
Osječko-baranjskoj županiji: kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Osijeku
Splitsko-dalmatinskoj županiji: kod središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac u Splitu te na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu u Splitu
Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji: na gradskom groblju Miroševac

Vijence polažu zajednička izaslanstva:
Ministarstava obrane i unutarnjih poslova (jedan vijenac)
Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruge iz domovinskog rata (jedan vijenac)

Zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata čine predstojnik UDU te predstavnici županijskih odnosno gradskih saveza ili zajednica udruga iz Domovinskog rata. Vijence i svijeće za zajedničko izaslanstvo osigurava Ministarstvo hrvatsjkih branitelja u svim županijama.
 
Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u svim županijama održat će se na Dušni dan, 2. ili 3. studenoga 2017. u 10 ili 11 sati (sukladno dosadašnjoj tradiciji) i u neposrednom kontaktu s vojnim i policijskim kapelanima, a u koordinaciji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti