Čestitka ministra Medveda povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/zastava_mup.jpg

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku pripadnicima policije i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova

Dragi hrvatski policajci i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,
dragi hrvatski branitelji, pripadnici MUP-a i specijalnih postrojbi hrvatske policije,
 
sretan vam Dan policije i blagdana svetoga Mihovila, vašeg nebeskog zaštitnika!
 
Tijekom Domovinskog rata uvijek ste bili na prvim crtama i najtežim pravcima, a danas ponosno čuvate sigurnost naših građana i štitite državnu granicu.

Vaš doprinos obrani Domovine služi na ponos cijelom našem narodu, a vaše djelovanje danas ulijeva povjerenje da je Republika Hrvatska sigurna država.

Uspješno ste obavili sve povjerene zadaće u zajedničkim akcijama i operacijama hrvatske policije i vojske u Domovinskom ratu, a u protekloj godini ste doprinijeli ispunjenju svih uvjeta za ostvarenje našeg strateškog cilja – povijesnog ulaska u Schengenski prostor.

Na današnji dan se posebno prisjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika policije. Zahvaljujemo njima i njihovim obiteljima na nesebičnoj žrtvi za našu slobodu i neovisnost. Neka im je vječna slava i hvala!

Zahvaljujem vam što i danas čuvate vrijednosti i promičete istinu o Domovinskom ratu te njegujete uspomene na to najvažnije razdoblje novije hrvatske povijesti.

Neka vas vaša ljubavi prema domovini i nadalje vodi u vašem radu, u korist zaštite i sigurnosti svih naših građana.

Čestitam vam vaš dan!

 


Pisane vijesti