Čestitka ministra Medveda Paucima

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Pauci.jpg

Dragi Pauci, neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje kao u Domovinskom ratu, pod geslom  - In hoc signo vinces. U tom ste znaku pobijedili i budite na to uvijek ponosni

Poštovani pripadnici 4. gardijske brigade Pauci,

dragi prijatelji,

čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade!

Od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata ratni put Pauka sinonim je za najveće i najsjajnije pobjede, hrabrost, ponos i odvažnost. U temelje hrvatske državnosti zlatnim ste slovima upisani kao udarna brigada hrabrih ratnika bez kojih Hrvatska danas ne bi bila slobodna država. 

Hrvatski branitelji s crvenim beretkama ponos su svoje Dalmacije i cijele Hrvatske te uzor mladim generacijama kako se voli Domovina. 

Nažalost, mnogi Pauci nisu dočekali hrvatsku slobodu. Danas se s posebnom zahvalnošću prisjećamo 196 poginulih i četvorice nestalih Pauka koji su žrtvovali svoje živote za našu slobodu. 

Čast čuvara uspomene i tradicije 4. gardijske brigade pripala je mladim naraštajima Pauka koji danas u redovima pobjedničke Hrvatske vojske pronose slavu crvene beretke u Domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

Dragi Pauci, neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje kao u Domovinskom ratu, pod geslom  - In hoc signo vinces. U tom ste znaku pobijedili i budite na to uvijek ponosni!



Pisane vijesti