Čestitka ministra Medveda Gromovima

Slika /FOTOGRAFIJE/gromovi_17052019_06.jpg

Povodom 29. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade Gromovi ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku

Poštovani pripadnici 2. gardijske brigade Gromovi,

dragi prijatelji,

čestitam vam 29. obljetnicu ustrojavanja slavne 2. gardijske brigade.
 
Vaš doprinos u Domovinskom ratu nemjerljiv je, baš kao i vaše domoljublje koje vas je vodilo u obrani i oslobađanju jedine nam domovine.
 
Bili ste na bojištima diljem Hrvatske, vaš ratni put primjer je hrabrosti i požrtvovnosti, na čast svim Gromovima i na ponos svima nama.
 
Ratna zastava Gromova prvi put se zavijorila na povijesnom postrojavanju Hrvatske vojske u Kranjčevićevoj, netom nakon ustrojavanja brigade.

Slavnu zelenu beretku danas ponosno nose vaši nasljednici, pripadnici 2. mehanizirane bojne Hrvatske vojske Gromovi, kojima ste upravo vi, hrvatski branitelji iz redova legendarnih Gromova, najbolji uzor.
 
S posebnim pijetetom prisjećamo svih pripadnika Gromova koji su živote nesebično položili na oltar domovine. Neka im je vječna hvala i slava.
 
Hvala i svima vama, dragi Gromovi, neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje koje vas je okupilo i povezalo prije 29 godina. Neka vam vaše geslo i danas bude vodilja - Jednom Grom, zauvijek Grom!
 
 
Tomo Medved
ministar

 


Pisane vijesti