Obilježena 29. obljetnica 2. gardijske brigade Gromovi

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Gromovi/49897424096_594caaca06_o.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Ponosni smo na naše Gromove za sve što su učinili u Domovinskom ratu i što čine danas na ponos svoga naroda i domovine Hrvatske“, rekao je ministar Tomo Medved 

Obilježavajući 29. obljetnicu ustrojavanja 2. Gardijske brigade Gromovi i 2. Mehanizirane bojne Gromovi u Petrinji su se u petak 15. svibnja 2020. okupili hrvatski branitelji, sadašnji i nekadašnji pripadnici Gromova, predstavnici udruga hrvatskih branitelja, članovi obitelji poginulih, nestalih i preminulih pripadnika Gromova.

Svečanosti su nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, glavni inspektor Ministarstva obrane general-pukovnik Drago Matanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojni Siniša Jurković, zapovjednik HKoV-a general-bojnik Boris Šerić i drugi.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima Gromova na Senjaku te u spomen kapelici „Sv. Ilije Proroka“, izaslanstva su obišla Spomen sobu 2. gbr Gromovi u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” te je služena sveta misa koju je predvodio Vojni kapelan o. Danijel Čolo koji je u svojoj molitvi podsjetio kako spomen blijedi onda kada se ne prenosi te kako prenošenjem istine i sjećanjem čuvamo uspomenu na zelene ali i sve druge beretke.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako ga raduje vidjeti pripadnike Gromova, kao i moderno uređenu vojarnu, u koju je proteklih godina mnogo uloženo, kao i  osposobljene pripadnike bojne koji nastavljaju tradiciju na tragu onoga što su pripadnici Gromova stvarali.

„Ponosni smo na naše Gromove za sve što su učinili u Domovinskom ratu i što čine danas na ponos svoga naroda i domovine Hrvatske“, rekao je ministar Tomo Medved

Na svečanosti u petrinjskoj Vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" uz ministra je govorio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, a godišnjicu je čestitao ratni zapovjednik Brigade Drago Matanović. Čestitke je uputio i zapovjednik 2. mehanizirane bojne, pukovnik Ivan Radić, predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Grom, umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.


Foto: MORH/M.Čobanović

 

Pisane vijesti