Analizirani rezultati suradnje Podravke, Ministarstva i zadruga hrvatskih branitelja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/10 Listopad/Podravka/0.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Iako su postignuti rezultati vrlo ohrabrujući prepoznat je prostor daljnjeg rasta, stoga se s entuzijazmom kreće u drugu sezonu realizacije Sporazuma

U Ministarstvu hrvatskih branitelja je, godinu dana od potpisivanja Sporazuma o suradnji na realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade od strane Podravke d.d. za razdoblje od 2018. do 2020. godine, održan radni sastanak na kojem su analizirani ostvareni rezultati protekle sezone i dogovoren nastavak provedbe suradnje. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Podravke d.d. te referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja.

Suradnja je započela kao rezultat prepoznavanja mogućnosti pružanja podrške hrvatskim braniteljima u plasmanu njihovih proizvoda i osiguravanja redovitog otkupa proizvoda, ostvarivanja međusobnog povezivanja domaćih proizvođača, razvoja domaće poljoprivrede i udjela domaćih sirovina u gotovim proizvodima.

U 2018. godini od OPG-ova hrvatskih branitelja i braniteljskih zadruga ugovoren je otkup više od 535 tona voća i povrća za potrebe industrijske prerade Podravke i to više od 320 tona povrća (rajčica, paprika, krastavci, feferoni) te više od 215 tona voća (prvenstveno šljive i jabuke). Iako su postignuti rezultati vrlo ohrabrujući prepoznat je prostor daljnjeg rasta, stoga s entuzijazmom krećemo u drugu sezonu realizacije Sporazuma.

Provedbom sporazuma nastavljamo daljnju suradnju između Podravke i braniteljskih zadruga kao značajnom čimbeniku ukupnog zadrugarstva i poljoprivredne proizvodnje.

Pisane vijesti